Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ολυμπιακό μήνυμα φιλίας στην Τουρκία με την φλόγα στους Κήπους

Τέσσερις έλληνες συνοριοφύλακες και μια ρουμάνα, μέλος της Frontex, μετέφεραν την φλόγα στα ελληνοτουρκικά σύνορα
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Μηνύματα ειρήνης και φιλίας στην Τουρκία έστειλε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, στην 5ημέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Το σύμβολο του Ολυμπισμού και της εκεχειρίας έφτασε στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων, στο βωμό που είχε στηθεί στα σύνορα της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τον βωμό άναψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Ζαννιάς, που εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Τα συναισθήματα μου είναι τόσο έντονα που δεν μπορώ να τα περιγράψω. Ο πατέρας μου έχασε την όραση του στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και γνωρίζω την καταστροφή του πολέμου και τη σημασία της ειρήνης. Φέραμε την Φλόγα εδώ στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία για να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να χωρίζει τους λαούς του πλανήτη και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από τα μηνύματα και τις αξίες του Ολυμπισμού». Εκτός του κ. Ζαννιά, λαμπαδηδρόμοι ήταν και τέσσερις έλληνες συνοριακοί φύλακες, αλλά και μία ρουμάνα αστυνομικός, μέλος της δύναμης Frontex για την φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης.

Η επιλογή της ήταν έκπληξη της τελευταίας στιγμής της ΕΟΕ στην Frontex και η ίδια δήλωσε τρισευτυχισμένη. «Δεν το περίμενα και είναι κάτι που δεν έχω ξαναζήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Μακάρι να επικρατήσει παντού ειρήνη».

Η 5η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Καβάλα, το πρωί της Δευτέρας και η Ολυμπιακή Φλόγα είχε πρώτο σταθμό την Κομοτηνή, όπου το βωμό άναψε ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης. Στη συνέχεια η ολυμπιακή φλόγα πήγε στους Κήπους και ακολούθησαν οι Φέρες, όπου οι κάτοικοι της πόλης είχαν βγει στους δρόμους για να υποδεχθούν την Φλόγα.

Επόμενος σταθμός η Αλεξανδρούπολη, με μια εντυπωσιακή τελετή και παρουσία κόσμου, ενώ ακολούθησαν η Ξάνθη και η Δράμα. Tην 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει από τη Δράμα και θα περάσει από την Αλιστράτη, τις Σέρρες, την Κατερίνη, την Λάρισα, τον Βόλο και θα διανυκτερεύσει στην Λαμία.