Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Θρίαμβος της ΔΑΠ στον Έβρο

Αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη με υψηλά ποσοστά και στις 6 σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ εξασφάλισε αυτοδυναμία σε 4 σχολές


    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, με τη συμμετοχή να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Κόντρα στην εικόνα που τεχνηέντως προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν τις τελευταίες ημέρες περί πιθανής «αποχής και αδιαφορίας» των νέων ανθρώπων, η νέα γενιά έδωσε βροντερό παρόν με τη συμμετοχή της και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα στην κοινωνία...

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σημαντική πτώση της ΠΑΣΠ, οριακές απώλειες για την ΠΚΣ, ενώ ελαφρά ενισχυμένα εμφανίζονται τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στον Έβρο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη με υψηλά ποσοστά και στις 6 σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ εξασφάλισε αυτοδυναμία σε 4 σχολές.


Τα αποτελέσματα στις Σχολές Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ.
ΣΧΟΛΕΣ ΔΑΠ
ΝΔΦΚ
ΠΑΣΠ ΠΚΣ EAAK ΔΙΑΦΟΡΟΙ
ΙΑΤΡΙΚΗ 52,1% 9,4% 9,1% 26,7% 2,7%
ΔΑΣΚΑΛΩΝ 52,5% 21,8% 13,4% 5,6% 6,7%
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 39,8% 22,3% 17,6% 20,3% --
ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ 39,5% 22,9% 17,1% 20,5% --
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤ. 58,7% 24,8% 5,0% -- 11,5%
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ 72,7% 15,8% 11,5% -- --
Επεξεργασία και παρουσίαση αποτελεσμάτων: Alexandroupoli online

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, στην οποία αναφέρει:

«Μπορεί το πολιτικό κλίμα να είναι ρευστό και πολλοί να δημιουργούσαν τις προηγούμενες ημέρες την εικόνα πως η αποχή θα κυριαρχήσει, ωστόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέγραψε έναν ακόμα θρίαμβο στην πολυετή της νικηφόρα πορεία. Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο της νέας Ελλάδας με ηχηρό τρόπο, αντιστεκόμενοι στον κίνδυνο για το μέλλον της γενιάς τους. Το "φαινόμενο ΔΑΠ-ΝΔΦΚ" η μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο την 26η συνεχόμενη πρωτιά στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Ιδιαίτερη υπερηφάνεια νιώθουμε για την θριαμβευτική επικράτηση της ΔΑΠ στο Νομό Έβρου.

Θερμά συγχαρητήρια στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καταδεικνύει σε πείσμα κάποιων πως η Ελπίδα υπάρχει για μια νέα, δημιουργική Ελλάδα, όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος προκειμένου να την ξαναχτίσουμε».


Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/