Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στα δικαστήρια όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις στο Ειρηνοδικείο για την Αναπτυξιακή


ΤΙ ΔΙΕΡΕΥΝΑ 
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;





Στο Ειρηνοδικείο της Ξάνθης βρέθηκαν την Πέμπτη προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα κεφάλαια της Αναπτυξιακής, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της Περιοχής.


Ενώπιον της πταισματοδίκη κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου. Επίσης κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου στην τελευταία Γ.Σ. της εταιρίας.


Την πόρτα των Δικαστηρίων αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα τα μέλη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων που διαχειρίστηκαν την εταιρία .


Τι διερευνά η Δικαιοσύνη


Όπως είναι γνωστό η Δικαιοσύνη διερευνά, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Θανάση Ξυνίδη, τον τρόπο εξανεμίστηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Αναπτυξιακής ύψους 600.000 ευρώ και γιατί συσσωρεύτηκαν ζημιές περίπου 1 εκατομμυρίων ευρώ, στην υπό εκκαθάριση εταιρία.


Το σκεπτικό της μηνυτήριας αναφορά που είχε καταθέσει ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, είναι ότι η εταιρία είχε ως αντικείμενο την εκμετάλλευση προγραμμάτων, μέσω των οποίων έπρεπε να καλύπτεται το λειτουργικό κόστος της εταιρίας και, ανάλογα με τον όγκο των προγραμμάτων που υλοποιούσε, στη 18ετή λειτουργία της.





Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/