Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τόσο η συμμετοχή όσο και τα ποσοστά των φοιτητικών παρατάξεων, με την ΠΑΣΠ να κυριαρχεί στον ενιαίο σύλλογο απούσης της ΔΑΠ που κατέβηκε σε κάθε τμήμα χωριστά
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ








Αλληλοσυγκρουόμενες ήταν οι προσδοκίες και τα μηνύματα των "ήσυχων" φοιτητικών εκλογών, που διεξήχθησαν την Τετάρτη στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης.


Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ συμμετέχει στις εκλογές των Τμημάτων ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΠ, ΠΣΚ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ) συμμετέχουν στον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής. Η συμμετοχή, αν και αναμενόταν αποχή, είχε αυξομειώσεις στα επιμέρους τμήματα αλλά ως γενική εικόνα κινήθηκε στα περυσινά δεδομένα. Το ίδιο συνέβη με τα αποτελέσματα που ήταν ίδια με πέρυσι, ανεπηρέαστα απο τη γενικότερη πολιτική κατάσταση.


Πιο αναλυτικά στον Ενιαίο Σύλλογο:


ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ
ΠΑΣΠ 540 6 53,6%
ΠΚΣ 206 2 20,3%
ΕΑΑΚ 172 2 16,9%
ΑΡ.ΕΝ. 94 1 9,2%
ΑΚΥΡΑ 36
ΛΕΥΚΑ 58

ΔΑΠ: Ας σκεφτούν ποια παράταξη τους έχει βοηθήσει
Το γενικότερο πολιτικό σκηνικό είναι αυτό που κυριαρχεί στο λόγο των περισσοτέρων παρατάξεων, τόσο εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος, όσο και της οικονομικής κατάστασης. Πιο αναλυτικά ο Ευθύμης Σκεπάρνης της ΔΑΠ αναφέρει σε περίοδο έντονης κρίσης προέχει η αλλαγή νοοτροπίας και εκπαιδευτικής διαδικασίας και η άποψη της ΔΑΠ συνηγορεί σε ένα ανοιχτό Πανεπιστήμιο. "Οι φοιτητές πρέπει να σκεφτούν ποια παράταξη τους έχει βοηθήσει και έχει κάνει δράσεις, εκδηλώσεις, εκδρομές κα", ανέφερε μεταξύ άλλων.


ΠΑΣΠ: Διαχωρίζεται από το ΠΑΣΟΚ
Ο Εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ ανέφερε ότι η η παράταξή τους πρωταγωνιστεί εδώ και 25 χρόνια στο φοιτητικό κίνημα και σε μια περίοδο αποστροφής των νέων για την πολιτική ο ΠΑΣΠ προάγει τον υγιή φοιτητικό συνδικαλισμό, διαχωρίζοντας της θέση της από το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του στάση. "Κανένας νέος δεν επικροτεί την πολιτική λιτότητας και όσα έχει προκαλέσει στις οικογένειές μας", ανέφερε.


ΕΑΑΚ: Παρουσία στο Πανεπιστήμιο και στην Κοινωνία
Ο Κώστας Ράπτης της ΕΑΑΚ, στο σύντομο σχόλιό του ότι σε μια εποχή κρίσιμη και ενώ κονταροχτυπιούνται οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αποσύνθεσης των οργάνων ο χώρος της ΕΑΑΚ αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων των φοιτητών. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η παρουσία της παράταξής τους καθημερινά στο κοινωνικό επίπεδο και στους συνδικαλιστικούς και εργατικούς αγώνες, πρέπει να αποτυπωθεί στη δυναμική που αναπτύσσεται στις φοιτητικές εκλογές.


ΑΡΕΝ: Εφικτή η ανατροπή
Η Χαρούλα Μαντή από την Αριστερά Ενότητα, εξάλλου, από την πλευρά της σημείωσε ότι ενάντια στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει σε αδράνεια το Σύλλογο φοιτητών και στηρίζουν το Μνημόνιο, η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη στήριξη των φοιτητών. Είναι εφικτή η ανατροπή αναφέρει και προσθέτει ότι η εντυπωσιακή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική, ως ένα βαθμό, επηρρεάζει την πορεία της ΑΡΕΝ στο Πανεπιστήμιο. "Υπάρχει προσπάθεια αποσύνδεσης της πολιτικής με το Πανεπιστήμιο αλλά εμείς αντιδρούμε" κατέληξε.





Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/