Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι Trel@cademy στην Κομοτηνή

Εναν διαφορετικό εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής με σημείο αναφοράς τη νεολαία θα επιχειρήσει ο γνωστός σύλλογος


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Έναν διαφορετικό εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής με σημείο αναφοράς τη νεολαία επιχειρεί ο σύλλογος Trel@cademy, με το τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2012», στο άλσος Αγίας Παρασκευής.Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Trel@cademy, Σταύρος Πάττας, στη σκηνή θα ανεβούν τοπικά συγκροτήματα που θα ερμηνεύσουν τζαζ, ποπ, ροκ, ρέγκε και «πειραγμένα» ελαφρολαϊκά τραγούδια.
Θα λειτουργήσει μπαζάρ με χειροποίητα κοσμήματα και κοινωνικό παζάρι, στο πλαίσιο του οποίου θα συγκεντρωθούν παιχνίδια και ρούχα για να δοθούν σε όσους έχουν ανάγκη. Κοινωνικοί λειτουργοί έχουν εντοπίσει τους αποδέκτες.
Ακόμη, θα αναβιώσουν παιχνίδια μιας παλαιότερης εποχής, όπως τζαμί, κουτσό, μηλάκια και τσιλίκι, ενώ η αθλητική και καλλιτεχνική ομάδα Desperado θα συμμετάσχει με έκθεση φωτογραφίας και θεατρική παράσταση.
Εθελοντικές ομάδες της πόλης, όπως οι Komotinistas και η Φιλοζωική Κομοτηνής θα δώσουν το «παρών» και θα ενημερώσουν τον κόσμο για τη δράση τους.
 Στόχος της Trel@cademy, όπως είπε ο Σταύρος Πάττας, είναι η στήριξη του θεσμού του καρναβαλιού και πρωτίστως αυτού της Ξάνθης, μέσω της συμμετοχής σε αυτό, αλλά και η αναζήτηση, εναλλακτικών πηγών διασκέδασης. Πρόσφατα βραβεύτηκε από τον δήμο Καστοριάς για τη συμμετοχή του στα φετινά Ραγκουτσάρια.