Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων στην Ξάνθη

Παραχωρήθηκε από το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος και υποψήφιο βουλευτή στη Ροδόπη Θανάση Μακρή, πλαισιωμένο από την Δέσποινα  Χρηστίδου και την Δήμητρα Μουσουλέα, υποψήφιες στην Ξάνθη
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην Ξάνθη το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος βουλευτής στη Ροδόπη Θανάσης Μακρής, πλαισιωμένος από την Δέσποινα Χρηστίδου και την Δήμητρα Μουσουλέα υποψήφιες στην Ξάνθη.

Η παρούσα συνέντευξη εντάσσεται στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας των Οικολόγων Πράσινων για διάλογο και εξωτερίκευση των απόψεών μας προς την κοινωνία των πολιτών. Ο κ. Μακρής είπε αναφερόμενος στην κρίση:
«Η πράσινη προσέγγιση ακόμα και στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, εξαιτίας των πολιτικών που μας οδήγησαν τα μνημονιακά κόμματα, μπορεί να δώσει τη Λύση και να ανακουφίσει από τις συνέπειες της κρίσης τους πολίτες και την κοινωνία.
Θα πρέπει τουλάχιστον να στραφούμε στην Τοπικοποίηση της Οικονομίας έτσι ώστε να καταναλώνουμε τα τοπικά προϊόντα και τα χρήματα που παράγονται να επενδύονται ξανά στο τόπο και β) να επενδύσουμε στη διατροφική αυτάρκεια (στροφή στη γεωργία) και στην ενεργειακή αυτάρκεια μέσω της διείσδυσης των ΑΠΕ και της απεξάρτησης από το ακριβό εισαγόμενο πετρέλαιο και γ) να επενδύσουμε στα συλλογικά αγαθά.
Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι αν καταστρέψουμε εις το όνομα της αποκαλούμενης “ανάπτυξης” τόσο το περιβάλλον όσο και τα συλλογικά αγαθά θα είμαστε 2 φορές φτωχότεροι.
Η περίοδος ακυβερνησίας είναι υπεύθυνη για την ένταξη στο fast track της κατ’ εξοχήν μη βιώσιμης και μη αποδεκτής από την κοινωνία της Θράκης κυανιούχας μεταλλουργίας Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ».
Η κ. Χρηστίδου επεσήμανε ότι «πρέπει να σταματήσει η πελατειακή σχέση των υποψηφίων με τους ψηφοφόρους τους, η οποία ευθύνεται για πολλά από τα αρνητικά που σήμερα βιώνουμε» και θύμισε το αειθαλές οικολογικό σύνθημα. «Σκέφτομαι παγκόσμια, δρω τοπικά» αναφερόμενη στους προσωπικούς αγώνες για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας όλων μας».
Η κ. Μουσουλέα τόνισε πως «την επομένη των εκλογών πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση. Ευελπιστώ οι Οικολόγοι Πράσινοι να μπούμε στη Βουλή γιατί με όλες τις προτάσεις και θέσεις που έχουμε δίνουμε λύσεις και προοπτικές».
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους αναφορικά με το αρδευτικό πρόγραμμα από τον ποταμό Νέστο, τις επιπτώσεις από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού στην περιοχή της Θράκης, το σύστημα υγείας, την πρόληψη που μπορεί να μειώσει την αυξανόμενη φαρμακευτική δαπάνη, τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική επικαιρότητα.