Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σε εκκαθάριση και η ΕΑΠΑΞ με απόφαση της Γεν. Συνέλευσης

Συνήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την αναβολή που είχε λάβει στην πρώτη της απόπειρα, λόγω κατάληψης των γραφείων


ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;



Τη Λύση και Εκκαθάριση της ΕΑΠΑΞ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της εταιρίας, που συνήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την αναβολή που είχε λάβει στην πρώτη της απόπειρα, λόγω κατάληψης των γραφείων.



Συνάντηση Δημάρχου με Γαλανόπουλο-Κιοσσέ
Την ίδια ώρα στο Δημαρχείο το Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και η Δικηγόρος- Εργατολόγος Λευκή Κιοσσέ συζητούσαν με το Δήμαρχο Ξάνθης το ενδεχόμενο σωτηρίας των εργαζομένων της ΕΑΠΑΞ, σε περίπτωση που αυτή καταστεί μονομετοχική ! Παρότι δεν είναι γνωστό αν πλέον αυτό είναι εφικτό, εφόσον αποφασίστηκε η Λύση της εταιρίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Γαλανόπολος επανέλαβε σε δημοσιογράφους ότι με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων στο Δήμο, ο Σύλλογος θα αγοράσει τις μετοχές του Πανεπιστημίου και θα τις παραχωρήσει στο Δήμο Ξάνθης για να καταστεί η ετιαρία μονομετοχική.


Στη συζήτηση που προηγήθηκε μεταξύ Δημάρχου Ξάνθης, Δημήτρη Γαλανόπουλου, Λευκής Κιοσσέ και της δικηγόρου του Δήμου Ελένης Χατζηλιάδου υπήρξε η καταρχήν διαπίστωση της κυρίας Κιοσσέ ότι είναι δυνατό η μετάταξη των εργαζομένων στο Δήμο Ξάνθης. Όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Γαλανόπουλος το νομικό πλαίσιο εξετάζεται και έχει διαπιστωθεί ότι είναι δυνατόν να «σωθούν» οι εργαζόμενοι της εταιρίας .


Κοινή μοίρα με τους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής
Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Λευκής Κιοσσέ και της Ελένης Χατζηλιάδου προκειμένου να εξειδικευτεί και να τεκμηριωθεί νομικά ότι μπορούν να μεταταχθούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης δεν προχώρησε σε δηλώσεις αλλά κατέστησε σαφές ότι εφόσον αυτό κριθεί νόμιμο από τους νομικούς θα ήθελε στο Δήμο Ξάνθης τόσο τους εργαζόμενους της ΕΑΠΑΞ όσο και αυτούς της Αναπτυξιακής , που ανήκουν στην ίδια κατηγορία.


Την ίδια ώρα στελέχη του Δήμου εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν είναι δυνατόν να υπάρξουν ελπίδες για τους εργαζόμενους, ενώ περισσότερα θα γίνουν σαφή μετά την οριστική γνωμοδότηση των νομικών.




Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/