Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Στο Διαγωνισμό Αιγαίου η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης

Εκπροσωπήθηκε και πάλι η περιοχή ενώνοντας την φωνή της στις πολύ υψηλές συχνότητες των VHF με όλους τους ασυρματιστές του κόσμου


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Το Αιγαίο και γενικά οι Ελληνικές θάλασσες, εδώ και 4000 χρόνια ποτέ δεν έπαψαν να είναι ο δίαυλος σύνδεσης της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική… Να είναι το σταυροδρόμι λαών και ιδεών λίκνο ιστορίας και ανάπτυξης απαράμιλλου πολιτισμού που κληροδοτείται στην ανθρωπότητα.



Η διεθνικότητα των ιδεών και του πνεύματος που αναδεικνύονται σ' αυτές τις θάλασσες διέπουν τα μέλη της τηλεπικοινωνιακής ομάδας του Αιγαίου πρεσβευτές του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού, του εθελοντισμού, της ελεύθερης πρωτοβουλίας και της συναδελφικής αλληλεγγύης.


Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκε και φέτος η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης και συμμετείχε στον διαγωνισμό Αιγαίου ( Aegeancontest), εκπροσωπώντας την Ξάνθη, ενώνοντας την φωνή της στις Πολύ Υψηλές Συχνότητες (VHF), με όλους τους ασυρματιστές του κόσμου, δίνοντας το στίγμα της από τον Νομό Ξάνθης και συγκεκριμένα από το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στα Άβδηρα.


Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Ιουλίου προσωπικό και μέσα της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. κινήθηκαν προς τον προεπιλεγμένο χώρο της εγκατάστασης και για τον λόγο αυτό ξεχωριστά ευχαριστούν για μία ακόμη φορά, την Μητρόπολη Ξάνθης, τον κο Θεοχάρη Πούλιο και όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού, που στάθηκαν αρωγοί ώστε να πραγματοποιηθούν οι τηλεπικοινωνιακές επαφές για το αιγαίο σε ολόκληρη την υδρόγειο.


Παρόλο που οι συνθήκες στις οποίες ζούμε ελαχιστοποιεί τον χρόνο για εθελοντισμό, τα μέλη της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης, ο καθένας με τον τρόπο του, συνέδραμε στην προσπάθεια του συλλόγου και τελικά η εγκατάσταση αλλά και η 48ωρη συνεχόμενη εκπομπή για τον διαγωνισμό Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Ο προγραμματισμός, των χειριστών των ασύρματων μέσων σε βάρδιες, ώστε να μην λείψει στιγμή η εκπομπή από τους αιθέρες, έδωσε παράλληλα σε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο το Σάββατο το βράδυ, να γευτούν κάτι από την φιλοξενία των ραδιοερασιτεχνών, πίνοντας στην υγειά του Αιγαίου και απολαμβάνοντας το ακορντεόν, την κιθάρα και το τραγούδι από μέλη και φίλους της ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ., αποζημιώνοντας έμπρακτα όλους όσους βοήθησαν πριν ακόμη ο ήλιος ανατείλει, η εγκατάσταση να είναι πλήρης.


Τα μέλη απόλαυσαν συγχρόνως από την πολύ όμορφη αυτή θέση του Δήμου Αβδήρων, δύο φορές την ανατολή του ήλιου και δύο φορές την δύση, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Θρακικού πελάγους και η συγκίνηση όλων ήταν εμφανής, με τις εικόνες αυτές να αποτυπώνονται και στις συνομιλίες με τους άλλους ασυρματιστές ανά τον κόσμο, «ταξιδεύοντας» κάτι από τις ομορφιές του τόπου μας σε όλη την υδρόγειο.


Μια ακόμη εμπειρία για την Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης, που με την ευκαιρία του διαγωνισμού, επικαιροποίησε την επιχειρησιακή της ετοιμότητα με την ομάδα «Έκτακτων αναγκών και αποκατάστασης επικοινωνιών» εγκαθιστώντας άμεσα ολοκληρωμένα συστήματα επικοινωνιών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Η ΤΗΛ.Ε.ΘΡΑ. ευχαριστεί θερμά τους:
Ιωάννη Μίγγο,Παναγιώτη Καργιώτη, Μουμίν Μουμίνογλου, Αθανάσιο Κατζηλίδη, Κυριάκο Πανταζίδη, Χρόνη Λαπαντώνη, Χρήστο Ζιάκα, Χαράλαμπο Πλάτση, Σταύρο Καρυπίδη,Γιώργο Γεωργιάδη,Αθανάσιο Ακασίδη, Θεόδωρο Γούλα, Φερουντούν Αλί Ογλού, Ελευθέριο Αποστολίδη, Χαράλαμπο Δανιηλίδη, Αθανάσιο Μπαντάκη, για τον παλμό, την ζωντάνια και την διάθεση για προσφορά και στην φετινή διοργάνωση.


.