Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στο Ωραίον της Ξάνθης συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού

Σε μια πρωτότυπη κίνηση, τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν συνεδρίαση εκτός των τειχών και συζήτησαν με τις τοπικές αρχές για την τουριστική προβολή του Δήμου Μύκης


   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Στην περιοχή Ωραίον του Δήμου Μύκης, συνεδρίασε την Τρίτη17 Ιουλίου 2012, η Περιφερειακή Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στην επιτροπή, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Μακρής, παρουσίασαν τις προτάσεις και τα μέτρα παρέμβασης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Περιφέρεια. Οι προτάσεις αφορούν τον πολιτισμό και τον τουρισμό ως μοχλό αντιμετώπισης της κρίσης. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των μελών της επιτροπής που συνοδεύτηκε και με την πρόσθεση χρήσιμων προτάσεων- δράσεων.

Η επιτροπή ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της για την τουριστική και πολιτιστική δράση της Περιφέρειας στο πρώτο εξάμηνο του 2012,γνωμοδότησε δε θετικά για την στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων στη Δράμα και την Καβάλα.

Στην συνεδρίαση, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης αναφέρθηκαν για τον Δήμο, τις δραστηριότητες των κατοίκων αλλά και στο πλούσιο, φυσικό περιβάλλον που διαθέτει.

Πριν την συνεδρίαση της επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Ουζούν Ιρφάν συναντήθηκε στο δημαρχείο Μύκης με τον Δήμαρχο Τσουκάλ Μουσταφά αλλά και τους Αντιδημάρχους Αχριάν Χαλίλ και Χόμκο Ερκάν όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή του Δήμου.

.