Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο μπασκετμπολίστας που πήρε μεταγραφή από την Αλεξανδρούπολη στον ΠΑΟΚ


Ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του έκανε ο 18χρονος ταλαντούχος παίκτης του Εθνικού Σταύρος Χονδρόπουλος, αφού υπέγραψε το νέο του δελτίο και την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται με την φανέλα της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του έκανε ο 18χρονος ταλαντούχος μπασκετμπολίστας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σταύρος Χονδρόπουλος. Πριν λίγες μέρες υπέγραψε το νέο του δελτίο στον ΠΑΟΚ και την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται με την φανέλα της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η επίσημη ανακοίνωση της μετακίνησης του αθλητή έγινε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Εθνικού, από τον έφορο του τμήματος Λάζαρο Τσαταλμπασίδη και τον πατέρα του αθλητή Άκη Χονδρόπουλο που είναι παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του ιστορικού συλλόγου. Όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία, περήφανοι για την πρόοδο του νεαρού Αλεξανδρουπολίτη.

Παρά την μικρή του ηλικία, δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Χονδρόπουλος θα φορέσει φανέλα της Α1. Μόλις στα 16 του χρόνια βρέθηκε στην Καβάλα με την οποία αγωνίστηκε στα παιδικά-εφηβικά, αλλά προπονούταν και πήρε χρόνο συμμετοχής και στην ανδρική ομάδα. Ο νεαρός έχει ύψος 1,85, αγωνίζεται ως γκαρντ και έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Την καριέρα του ξεκίνησε από την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης που έκανε πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Έχει κληθεί πολλές φορές στα κλιμάκια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και διακρίθηκε με τις Μικτές παίδων και εφήβων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Πέρσι επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη και φόρεσε την φανέλα του Εθνικού, της ομάδας που τίμησε για πολλά χρόνια ο πατέρας του. 

Παρά τον φόρτο των μαθημάτων λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων, ο νεαρός τα κατάφερε εξίσου καλά τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, βοηθώντας σημαντικά τον Εθνικό στην πολύ καλή πορεία του (μόνο 2 ήττες στη σεζόν), όσο και στο σχολείο, καταφέρνοντας να συνεχίσει τις σπουδές του στον χώρο του αθλητισμού που υπεραγαπά (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης). Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και στη συνέχεια!