Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Φωτογραφίες από την ζωή του Χρήστου Ρεκάρη

H Ξάνθη αποχαιρέτισε τον ταξιδευτή της μουσικής και της ψυχής που έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
ΤΟΥ "ΜΑΧΗΤΗ" 
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ



Πάνω από 600-700 άτομα αποχαιρέτισαν την Κυριακή στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης στη Κυψέλη τον Χρήστο Ρεκάρη που έφυγε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 χρονών.

Ανάμεσά τους ο Αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Γιώργος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, ο γεν. αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ Νίκος Επιτρόπου, ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης του «Εμπρός» Γιάννης Διαφωνίδης, οι αθλητικογράφοι Γιάννης Τσιλιγγιρίδης και Δημήτρης Αντωνιάδης, παλιοί συνεργάτες στο τυπογραφείο της ΣΕΒΑΘ και στις Χάντρες και φίλοι του όπως ο Σίφης Μεϊμαρίδης, ο Στράτος Βαρσάμης, ο Βασίλης Μπουζούρης, ο Βασίλης Χουλιάρας κ.ά.
Όπως είναι γνωστό, ο Χρίστος Ρεκάρης, κορυφαίος D.J. της Χρυσής 10ετίας στον «Πήγασσο» κι ένα από τα καλύτερα παιδιά της Ξάνθης έφυγε από βαρύ εγκεφαλικό που τον «χτύπησε» την περασμένη Κυριακή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και από εκεί στο Διαβαλκανικό όπου τελικά δεν μπόρεσε να αντέξει στο δεύτερο εγκεφαλικό που τον χτύπησε και τα ξημερώματα υπέκυψε στο μοιραίο.
Επί σειρά ετών ήταν εργαζόμενος και προϊστάμενος Τυπογραφείου της ΣΕΒΑΘ, ήταν πατέρας δύο εξαιρετικών παιδιών, του Μιχάλη 23 χρονών που απολύθηκε πριν 10 μέρες από τον στρατό και την Ευτέρπη 22 χρονών. Η σύζυγός του Ευαγγελία είναι υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης.
Ήταν από τους κορυφαίους παρουσιαστές εκδηλώσεων και εκφωνητής των συνθημάτων και παρουσιαστής της ομάδας μας στο γήπεδο της Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.
Παρουσίασε τα Καλλιστεία Θράκης της Θρακικής Σκηνής στις ΧΑΝΤΡΕΣ, έπαιξε μουσική σε πολλά μαγαζιά αλλά και το στέκι της Θρακικής Σκηνής –της οποίας ήταν μέλος και άριστος φίλος- στα θερινά «Ολύμπια», ξεχώριζε για την ευγένεια της ψυχής του, τους άψογους τρόπους συμπεριφοράς του....ένας ταξιδευτής και ποιητής που ποτέ του δεν πείραξε κανέναν και όλοι τον αγαπούσαν για το λεπτό και ευγενικό χιούμορ του.
Η κηδεία του έγινε στις 5 το απόγευμα στην Εκκλησία της Μεταμόρφωσης στην Κυψέλη από τον Πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης κ.Παντελεήμονα.
Χρήστο καλό σου ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...Θα ζεις πάντα μέσα στην καρδιά μας!
«Μ»


Καλό ταξίδι Χρήστο Ρεκάρη…
Γράφει ο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης
Σκόρπισε θλίψη ο θάνατος του Χρήστου Ρεκάρη.
Για έναν άνθρωπο χαρισματικό, με ξεχωριστή προσωπικότητα , μιλούσαν όλοι στο τελευταίο αντίο . Ράγισαν και οι πέτρες, γιατί όλοι ήξεραν πόσο σημαντικός δραστήριος άνθρωπος ήταν ο εκλιπών. Ο Χρήστος Ρεκάρης πάλεψε για 15 ημέρες περίπου στο διαβαλκανικό δίνοντας την μεγάλη μάχη να μείνει στην ζωή. Μόλις στα 61 του χρόνια ο πάντα χαμογελαστός, Χρήστος μας άφησε και πήγε την Κυριακή το απόγευμα στην γειτονιά των αγγέλων. Ένας σπουδαίος άνθρωπος με σημαντική προσφορά σε όλους του τομείς. Τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ αναγνωρίζοντας τις αρετές που διαθέτει τον ανέθεσε το γραφείο τύπου, ενώ ήταν και εκφωνητής της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ στο γήπεδο των Πηγαδίων και την διαδικασία των συνεντεύξεων των προπονητών μετά την λήξη των αγώνων. Υπηρέτησε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον ρόλο που τον είχε αναθέσει η ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ. Επίσης ήταν το κλειδί του επικοινωνιακού τομέα των παλαιμάχων ΑΟΞ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ.
Οι δυο τελευταίες του παρουσίες ήταν στον τελευταίο αγώνα της Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στην ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ και τον Εργοτέλη και στο φιλικό παιχνίδι της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Εκεί έπεσε η αυλαία της αξιοπρέπειας και του ήθους του Χρήστου Ρεκάρη. Το μεγαλύτερο σοκ για όλους μας ήταν όταν μάθαμε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Από εκεί και πέρα απλά όλοι παρακολουθούσαμε την εξέλιξη της υγείας του. Δυστυχώς την Κυριακή το πρωί ήρθε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου, του φίλου και συνεργάτη μας Χρήστου Ρεκάρη. Εκεί στην οιμάδα της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ και στον σύλλογο παλαιμάχων ΑΟΞ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ έτσι αισθανόμασταν τον ΧΡΗΣΤΟ ΡΕΚΑΡΗ. Ότι κι αν πει κανείς για τον Χρήστο , θα είναι λίγο. Ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος , μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, ένας επικοινωνιακός άνθρωπος, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συζητήσει με τον καθένα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Για αυτό ο Χρήστος κέρδισε και τον σεβασμό των δημοσιογράφων και των συναδέλφων του γραφείο τύπου. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα σε ετοιμότητα για να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Παιδιά καλό καλοκαίρι και το επανειδήν είχε πει στους δημοσιογράφους μετά την τελευταία συνάντηση μας στο παιχνίδι ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ-Εργοτέλης. Ναι όμως Χρήστο σε διαφορετικά σπίτια. Εμείς εκεί στο γήπεδο στον χώρο όπου είχαμε ολιγόλεπτη συνομιλία πριν την έναρξη των συνεντεύξεων των προπονητών, και εσύ στο σπίτι των αγγέλων. Θα μας λείψεις Χρήστο Ρεκάρη και πως θα το αντέξουμε.
Όταν άρχισε σιγά-σιγά να κυκλοφορεί το άσχημο μαντάτο , κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει πως μπορεί να έφυγε ο Χρήστος από ένα εγκεφαλικό. Και όμως έφυγε το φιλαράκι μας. Ο Χρήστος Ρεκάρης αφήνει πίσω του μια όμορφη και δημιουργική οικογένεια. Την σύζυγο του Ευαγγελία, και τα δυο χαριτωμένα παιδιά του τον Μιχάλη και την Ευτέρπη, και φυσικά ένα σωρό φίλους και συγγενείς. Η απουσία του είναι κάτι που δεν θα μπορέσει κανείς μας να συνειδητοποιήσει. Είναι απ΄ αυτά τα ανεξήγητα, που σε κάνουν να λες γιατί ; Στον τελευταίο χαιρετισμό σου Χρήστο και τι δεν ακούσαμε για τις μεγάλες σου επιτυχίες στον χώρο της μουσικής της 10ετίας Ήσουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ σε όλα σου, και αυτό δεν το ξέχασαν όσοι ήρθαν στον τελευταίος σου ταξίδι. Από τα πολλά στεφάνια διακρίναμε αυτό της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ, των ποδοσφαιριστών και των παλαιμάχων ΑΟΞ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ. Ο Χρήστος Ρεκάρης ήταν για πολλά χρόνια ο παρουσιαστής των καλλιστείων της Θρακικής σκηνής, υπήρξε προϊστάμενος Τυπογραφείου της ΣΕΒΑΘ. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ευαγγελία, τα δυο του παιδιά Μιχάλη και Ευτέρπη. Α:ς είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει από την Κυριακή το απόγευμα.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης