Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων στους παιδικούς σταθμούς

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε για αυτό το θέμα αλλά και τα υπόλοιπα της αρμοδιότητά τους πριν λίγο στον Σκαι


   ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Την επίσπευση, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού για τους παιδικούς σταθμούς, και μάλιστα όχι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας αλλά με 11μηνες για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδικών σταθμών για το σύνολο της χρονιάς, ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Απέδωσε την καθυστέρηση στις προσλήψεις στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, ενώ σημείωσε με νόημα ότι το θέμα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί από τον Ιανουάριο ενώ μεσολάβησαν και οι εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε δε, ότι η απόφαση για 4.700 θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι εγκεκριμένη και συμφωνημένη από την τρόικα.

Πρόσθεσε ότι αυξάνεται η ζήτηση από τους γονείς για θέσεις στους σταθμούς, και για το λόγο αυτό θα παίξουν ρόλο τα εισοδηματικά κριτήρια.

"Κάνουμε μεγάλο αγώνα για εξορθολογισμό στα κόστη των δήμων για τη διαμόρφωση κοινωνικών πολιτικών" σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση με την ΚΕΔΕ την Τρίτη ετέθη και η δυσκαμψία στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αξιοποιείται το ήδη υπάρχον εξειδικευμένο προσωπικό στους Δήμους.

Σε κάποιους που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, απέδωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη συμβασιούχων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

"Μέσα από τον Καλλικράτη οι δήμοι προχώρησαν σε μειώσεις υπηρεσιών,οργανισμών και πόρων με αποτέλεσμα να φτάσουν σε οικονομικό αδιέξοδο",είπε στο ΣΚΑΪ ο κ. Ασκούνης.

Είπε ότι η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας προχώρησε μετά από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην τροποποίηση των κριτηρίων ένταξης βρεφών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το υπουργείο
αποφάσισε να συμπεριλάβει στα δικαιολογητικά συμμετοχής των παιδιών στους σταθμούς, το δηλωθέν εισόδημα για το έτος 2011 ή 2012 και όχι του 2010 όπως ίσχυε μέχρι τώρα.