Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ειδικό συνέδριο μουσικής από σήμερα στην Κομοτηνή

Ως την Παρασκευή οι εργασίες του στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης με συνδιοργάνωση από την Διεθνή Ένωση Μουσικής Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τον Δήμο Κομοτηναίων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Ειδικό συνέδριο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, την Δευτέρα 9 Ιουλίου, έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (πρώην Νομαρχία). Το συνέδριο διοργανώνουν από κοινού η Διεθνής Ένωση Μουσικής Εκπαίδευσης, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Δήμος Κομοτηναίων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

To θέμα του συνεδρίου αφορά τη Μουσική στα σχολεία και την Εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Στο συνέδριο πρόκειται να παρουσιασθούν εργασίες, να γίνουν εργαστήρια, παρουσιάσεις με power point και πόστερς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ένωση Μουσικής είναι ο μεγαλύτερος και ο αρχαιότερος οργανισμός στο χώρο της Μουσικής Εκπαίδευσης. Έχει ιδρυθεί υπό την αιγίδα της Ουνέσκο το 1953 και κάθε δύο χρόνια διοργανώνει ένα συνέδριο σε διαφορετικό σημείο του πλανήτη.

Το συνέδριο αυτό είναι μεγίστης σημασίας για τα Μουσικά δεδομένα, καθώς θεωρείται ως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μουσικής! Φέτος αυτό το συνέδριο διοργανώνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώνονται και επιμέρους συνέδρια ειδικού ενδιαφέροντος. Ένα από αυτά θα διοργανωθεί στην Κομοτηνή και ο τίτλος του αφορά τη Μουσική στα σχολεία και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Μιλώντας για το θέμα η Κομοτηναία Σμαράγδα Χρυσοστόμου, Επίκουρη καθηγήτρια Παιδαγωγείας και Μουσικής Διδακτικής στο Μουσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θερμή ανταπόκριση των συνδιοργανωτών, αλλά και όλων των υποστηρικτών του συνεδρίου, προκειμένου αυτό να γίνει στην Κομοτηνή. «Όλοι ανεξαιρέτως ανταποκρίθηκαν θερμά και τους ευχαριστώ γι' αυτό», τόνισε η κ. Χρυσοστόμου.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 60-70 άτομα, από πολλές χώρες του πλανήτη, από Αγγλία, Κίνα, Γερμανία, Αυστρία, Αφρική, Καναδά. Την Τετάρτη 11/7, μάλιστα θα γίνει και μια ξεχωριστή ημερίδα για τα Μουσικά σχολεία της χώρας μας, καθώς έχει προηγηθεί επιλογή δέκα καθηγητών Μουσικής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους συνέδρους, τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία και κατά πόσο η Μουσική, εισπράττεται και εκπέμπεται από τους μαθητές, προς το κοινό! Ειδικά στην Ελλάδα που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από τα Αρχαία Χρόνια, η Μουσική ήταν ενταγμένη μέσα στον κύριο κορμό της Εκπαίδευσης. Το επόμενο συνέδριο θα γίνει στην Βραζιλία.