Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για την Παχυσαρκία από το 2ο Λύκειο Ξάνθης


Φιλοξενήθηκε τις τελευταίες μέρες στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με την υποστήριξη του EuropeDirect της Κομοτηνής 


            ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Το πρόβλημα της παχυσαρκίας ήταν το θέμα εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε τις τελευταίες μέρες στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης και το Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του EuropeDirect της Κομοτηνής με στόχο της ενίσχυση της πληροφόρησης και της πρόληψης για ένα σημαντικό ζήτημα όπως η παχυσαρκία.

Τα θέμα επικεντρώθηκε στην παχυσαρχία ενηλίκων, παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο της εργασίας που υλοποίησε η σχετική ομάδα μαθητών της 1ης Λυκείου υπό την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Καραγκιοζίδου. Στην εκδήλωση, που είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή συμμετείχαν ως ομιλητές η Ενδοκρινολόγος Λουίζα Βέντση, η Παιδίατρος Ιωάννα Μπακοπούλου, ο Διαιτολόγος Γιάννης Κοσμάς, ο Ψυχολόγος Γιώργος Κουντουράς.

Διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Βασιλικής Κάππα «Η ΔΊΑΙΤΑ Της ΥΑΙΝΑΣ» και παρουσιαστήκαν τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο που απάντησαν 195 μαθητές της πρώτης Λυκείου. Προηγήθηκε παράσταση με τίτλο «Πεθαίνω από πείνα», μια διασκευή θεατρικών κειμένων με αλληγορική αναφορά στην πείνα λόγω δίαιτας και κατά της παχυσαρκίας. Οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειες όλου του χρόνου από την εργασία των μαθητών που ανέδειξε τα πολυάσχολα, ευφυή και ταλαντούχα παιδιά του ελληνικού ατάλαντου βαθμοθηρικού, αναλυτικού προγράμματος.

.