Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι "αγανακτισμένοι" στις πλατείες της Θράκης

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ;

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;


Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε μέσω facebook, στα πρότυπα της Ισπανίας. Στην Αθήνα λέγεται ότι 40.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος, κοσμοπλημμύρια και στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, αλλά αντίστοιχη εικόνα και στις πλατείες των μεγάλων πόλεων της Θράκης.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης και στην Πλατεία Κομοτηνής, ενώ από το xanthipress ενημερωνόμαστε ότι περίπου 500 άτομα  βρέθηκαν συνολικά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας των «Αγακαντισμένων».

Όπως σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, έτσι και στην Ξάνθη για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, πολίτες από όλους τους χώρους και τις ηλικίες, που συγκεντρώθηκαν μέσω του Facebook, βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία. Χωρίς κόμματα και οργανώσεις, οι πολίτες της Ξάνθης συμμετείχαν σε μια σιωπηρή - αρχικά- μορφή αντίδρασης ενάντια στη γενικότερη κατάσταση της χώρας, κατά το παράδειγμα της Ισπανίας.


Στις 8 κάθε βράδυ, ραντεβού στην πλατεία

Οι συγκεντρωμένοι σε όλη την Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρέμειναν στην πλατεία μέχρι τις 11 το βράδυ. Γύρω στις 8.30 οι πολίτες και όσοι είχαν τη σχετική πρωτοβουλία στην πόλη, ξεκίνησαν διάλογο μεταξύ τους σε ένα κύκλο ενώ συμφωνήθηκε η συνάντηση να γίνεται πλέον καθημερινά, στις 8 το βράδυ. Για την πρωτοβουλία μίλησε στο σχετικό video, ένας από τους διαχειριστές του τοπικού γκρουπ στο Facebook, που συστήθηκε ως Κώστας.