Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ημερίδα για το ευρωπαϊκό έργο Reverse στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε 
την περασμένη Πέμπτη
στο Ίδρυμα Θρακικής 
Τέχνης και Παράδοσης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Η Περιφέρεια ΑΜΘ στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου REVERSE  με τίτλο «Περιφερειακές ανταλλαγές και χάραξη πολιτικών για την διατήρηση και την προστασία της βιοποικιλότητας στη Ευρώπη» (που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IVC) πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο «Βιοποικιλότητα και Τουρισμός, Μπορούν να συνυπάρξουν» στις 28/6/2012 ημέρα Πέμπτη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.


Την ημέρα προλόγισαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ξάνθης κ. Καραλίδης Φώτιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπακοσμάς Κ.. Κατά την ημερίδα ο κ. Λάμπρος Τσούργιαννης ως εκπρόσωπος της ομάδας έργου  του έργου παρουσίασε την εμπειρία μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «REVERSE» ενώ οι κ.κ. Β. Τερζής και Ε. Χατζηαναστασίου, εκρπόσωποι των Φορέων Διαχείρισης Δέλτα Νέστο, Βιστωνίδας & Ισμαρίδας και Οροσειράς Ροδόπης αντίστοιχα παρουσίασαν τρόπους ανάπτυξης του τουρισμού στα Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ και Εθνικό Πάρκο Ροδόπης. Ο κ. Γιάννης Φωτάκης, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Χανίων η οποία είναι εταίρος του έργου REVERSE, παρουσίασε το Εθνικό Πάρκο Σαμαριάς ως ένα παράδειγμα βιώσιμης διαχείρισης.

Τέλος εκπρόσωποι φορέων του Ιδιωτικού Τομέα και ειδικότερα οι κ.κ. Μιχαηλίδης Η. από την εταιρεία Εναλλακτικός τουρισμός RIVERLAND και Δισλία Α. από την Ένωση Αγροτουρισμού ΑΜΘ, παρουσίασαν τρόπους ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρησης της βιοποικιλότητας και τρόπους ανάπτυξης του οικοτουρισμού σε ευαίσθητες περιοχές, αντίστοιχα. Τέλος, δόθηκε συνέντευξη  τύπου σχετικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου.

.