Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Βουλή το θέμα της παροχής στην Θράκη ιατρικών υπηρεσιών από πλανόδιους βούλγαρους γιατρούς


Ο βουλευτής που έκανε την ερώτηση, έγινε ο ίδιος δέκτης παραπόνων κατοίκων της περιοχής για την παράνομη αυτή δραστηριότητα ενώ επικαλείται και τις καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
& ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ


Τους τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία λόγω της παροχής ιατρικών υπηρεσιών από πλανόδιους Βούλγαρους «ιατρούς» ανέδειξε με Ερώτησή του  προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.


Σε πρόσφατη περιοδεία του στο νομό Ξάνθης με την ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας, ο Τέρενς Κουίκ έγινε δέκτης παραπόνων κατοίκων της περιοχής για την παράνομη αυτή δραστηριότητα η οποία επιβεβαιώνεται και από τις καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραϊτη για το ίδιο θέμα.

Το θράσος των αυτοαποκαλούμενων ιατρών είναι τόσο μεγάλο που έχει συσταθεί μέχρι και κινητή οδοντιατρική μονάδα με οδοντιάτρους οι οποίοι προχωρούν σε σφραγίσματα, ελέγχους δοντιών και κάθε είδους θεραπεία έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.





ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Σε πρόσφατη περιοδεία μου στο νομό Ξάνθης, με την ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας,  έγινα δέκτης παραπόνων κατοίκων της περιοχής για την εντός  ελληνικού εδάφους παροχή ιατρικών υπηρεσιών από πλανόδιους Βούλγαρους «ιατρούς».

Χθεσινά δημοσιεύματα εφημερίδων επιβεβαιώνουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα και αναφέρουν τις καταγγελίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης  κ. Στυλιανού Μωραΐτη για το ίδιο θέμα.
Συγκεκριμένα  Βούλγαροι υπήκοοι, εμφανιζόμενοι ως «ιατροί», περιοδεύουν χωριά του Νομού Ξάνθης  και παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους σε πολύ χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με αυτές της χώρας μας. Ακόμη και κινητή οδοντιατρική μονάδα κυκλοφορεί με «οδοντίατρους»   που προχωρούν  σε σφραγίσματα με κόστος 5 ευρώ ανά δόντι χωρίς απόδειξη, έλεγχους δοντιών και κάθε είδους θεραπεία, έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία των ασθενών, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για οδοντιατρικές εργασίες  στις οποίες  η αποστείρωση των εργαλείων είναι απαραίτητη. Βέβαια δεν πρέπει να παραλείπεται και το θέμα της φοροδιαφυγής, αφού οι αλλοδαποί αυτοί «ιατροί» συστηματικά δεν εκδίδουν και δεν χορηγούν αποδείξεις.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

         1)    Η Κυβέρνηση που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, τι μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα; 

         2)    Έχει σκοπό η κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους και κυρίως να καταγράφει τους Βούλγαρους πολίτες που εισέρχονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το συνοριακό χωριό Άγιος Κων/νος και εμφανίζονται ως «ιατροί» για να εξακριβωθεί και να διασταυρωθεί η ιδιότητα τους από τις βουλγαρικές αρχές; 


Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ