Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση των προέδρων του Επιμελητηρίου Έβρου και του Οργανισμού Λιμμένος Αλεξανδρούπολης


Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είχε συνεργασία με τον  Χρήστο Σκεύα για την δημιουργία τελωνείου και χώρου Σένγκεν στο λιμάνι ενόψει της σύνδεσης του λιμενιού με Ίμβρο, Τένεδο και Αίνο

ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ;


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο  και Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστο Σκεύα .

Στη συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Τοψίδης να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστικοποίηση  της ημερομηνίας συνεδρίασης της Τριυπουργικής Επιτροπής των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Οικονομικών με θέμα την δημιουργία τελωνειακού χώρου και χώρου «Σένγκεν» στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης με  σκοπό την υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης με Ίμβρο, Τένεδο και Αίνο της Τουρκίας.

Ακόμη αποφασίσθηκε η από κοινού επίσκεψη στην Πρέσβειρα της Αυστραλίας, για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία, του ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το καλοκαίρι του 2014, επέτειος των 100 χρόνων από τη μάχη της Καλλίπολης .

Τέλος συζητήθηκαν οι σημαντικοί παράμετροι που θα προκύψουν από την έγκριση της πρότασης “sea2sea” και την αποδοχή της μελέτης βιωσιμότητας για την Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Μαύρη Θάλασσα μέσω σιδηροδρόμου, από την «Κομισιόν», για την ανάπτυξη της περιοχής.