Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις από τα κόμματα της Αριστεράς για την "νεοναζί" επίθεση στον εκπαιδευτικό

Στην Χρυσή Αυγή αποδίδει ευθέως την επίθεση η Νομαρχιακή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ(Μ-Λ)

                                 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ 
                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ





Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Το δεξί χέρι το συστήματος στην πόλη μας..

Οι νέο-ναζί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε μέλη της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό». Η συγκεκριμένη αναίτια και τραμπούκικη επίθεση είναι δείγμα γραφής, για την πρακτική που πρόκειται να ακολουθήσουν και στην πόλη της Ξάνθης. Η βία τους δεν αφορά μόνο τους ανήμπορους μετανάστες, αλλά όλη την κοινωνία.

Ο φασισμός στην αρχή είναι για λίγους, στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλους. Ο λαός της Ξάνθης πρέπει να πει ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν αρμόζει σε μια πόλη όπως η Ξάνθη, παράδειγμα ομαλής συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας, θρησκείας και γλώσσας, να δίνεται χώρος ανάπτυξης τέτοιων λογικών. Όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως όσοι συστηματικά ¨ανέχονται¨ τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΚΚΕ) 

Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση σε μέλη του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Καταγγέλλουμε την επίθεση των ροπαλοφόρων τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, που έγινε την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή του ΚΤΕΛ Ξάνθης, ενάντια σε αγωνιστές της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό», που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση. 

Τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική δεν έφεραν μόνο την πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση του λαού. Ενίσχυσαν επίσης τις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, που θέλοντας να υπηρετήσουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποτέλειας, επιτίθενται σε αγωνιστές, προκαλούν και απειλούν.

Λειτουργώντας σα μηχανισμός αυτού του συστήματος (που δήθεν αντιμάχονται) στοχεύουν σ’ αυτόν που αποτελεί τον πραγματικό εχθρό των αφεντικών τους. Τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, με σκοπό να τον διασπάσουν, να τον αποπροσανατολίσουν και να τον τρομοκρατήσουν. Να σταματήσουν τους αγώνες που αναπόφευκτα θα ξεσπούν και θα δυναμώνουν.

Η τρομοκρατία των απόγονων των ταγμάτων ασφαλείας και των οπαδών του ναζισμού δε θα περάσει! Θα την τσακίσει η μαζική λαϊκή πάλη.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!   ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ!