Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι έξι που κατέθεσαν προσφορά για την ΣΕΚΑΠ

Πέντε γνωστές εταιρείες, οι τρεις από τις οποίες είναι ξένες, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ενώ αποκλείστηκε η πρόταση των εργαζομένων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Με 6 προσφορές έκλεισε η διαδικασία για την εξαγορά του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, αλλά στη διαδικασία αποκλείστηκε η πρόταση των εργαζομένων.

Αναλυτικά οι προσφορές, στις οποίες βρίσκονται 3 οίκοι του εξωτερικού:
1 Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία) σε συνεργασία με την εταιρία Openmark Ltd. (Ην. Βασίλειο). Εταιρία συμμετοχών με αξία ενεργητικού άνω των € 350 εκατ.Για τη συγκεκριμένη επένδυση θα συνεργαστεί με την εταιρία Openmark Ltd. που διαθέτει στελέχη με σημαντική εμπειρία στον κλάδο παραγωγής τσιγάρων.
2. Damco Energy Α.Ε., εταιρία του Ομίλου Κοπελούζου, επιχειρηματικού ομίλου με σημαντική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
3. Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε. Εταιρία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς. Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, ενώ συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης.
4. Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. (Τουρκία). Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων. Συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με Έλληνα επενδυτή στη συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση.
5. York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ). Εταιρία Επενδυτικών Κεφαλαίων παγκόσμιου βεληνεκούς που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους US$ 14,5 δισ.
6. Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και Σωματείο Υπαλλήλων & Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Πως αιτιολογεί τον αποκλεισμό ο εκκαθαριστής
Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E., με τη βοήθεια του συμβούλου πώλησης Deloitte και της αρμόδιας Ειδικής Επιτροπής, προχώρησε στην αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος που υποβλήθηκαν και προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση όλοι οι διαγωνιζόμενοι εκτός των Εργαζομένων. Όπως αιτιολογούν οι υπεύθυνοι « δεν ανταποκρίθηκαν όσον αφορά στην προσκόμιση στοιχείων όπου να διαπιστώνεται η οικονομική τους δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τη συναλλαγή και να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης για τη βιωσιμότητα της Εταιρίας».