Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίδραση του δημάρχου Μαρωνείας για την αποδυνάμωση των Σαπών

Αφού βγήκαν και αντέδρασαν αρχικά με δελτίο Τύπου ο... Πεταλωτής και στην συνέχεια με την κατάθεση δυο ερωτήσεων στην Βουλη ο Χατζηοσμάν, θυμήθηκε τελευταίος και καταϊδρωμένος να κάνει δήλωση και ο δήμαρχος της περιοχής για να προσπαθήσει να... βγάλει λάδι Στυλιανίδη και Πεταλωτή
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ




Για την συνεχιζόμενη φημολογία, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται πράξη, όπου η κεντρική διοίκηση σχεδιάζει την αποψίλωση δημοσίων υπηρεσιών από τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, με την σχεδιαζόμενη κατάργηση του παραρτήματος της Δ.Ο.Υ., του ΙΚΑ, του Ειρηνοδικείου Σαπών, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρά τις συνεχείς και επίμονες πιεστικές οχλήσεις μας στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, παρά την συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση και στάση ευθύνης που κράτησαν νυν και πρώην υπουργοί που κατάγονται από την περιοχή μας (Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Πεταλωτής), καθώς και οι βουλευτές της Ροδόπης, το Αθηνοκεντρικό κράτος μη μπορώντας να κατανοήσει την αποδυνάμωση του δήμου μας από τις δημόσιες υπηρεσίες και το πλήγμα που θα επιφέρει αυτή η ενέργεια, συνεχώς προσπαθεί να εφαρμόσει τα σχέδια εξόντωσής του.
Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με την έντονη φημολογία της αποψίλωσης των υπηρεσιών Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, Ειρηνοδικείο Σαπών, ως δήμαρχος με συνεχείς επιστολές μου επεσήμανα την δεινή θέση στην οποία φέρνουν τους δημότες μας, αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αυτές τους οι ενέργειες.
Το ίδιο επεσήμανα στους αρχηγούς των κομμάτων που επισκέφτηκαν τον δήμο μας (Αντώνη Σαμαρά, Φώτη Κουβέλη, Ντόρα Μπακογιάννη), τους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των κομμάτων που βρέθηκαν στις Σάπες, στους οποίους τόνισα χαρακτηριστικά ότι «αποψιλώνονται υπηρεσίες από ένα τόπο που θεωρείται ως ο πιο υποβαθμισμένος της Ευρώπης» λαμβάνοντας την υπόσχεσή τους ότι θα μας συμπαρασταθούν και θα μας βοηθήσουν.
Μόνους συμμάχους βρήκαμε την τοπική πολιτική μας ηγεσία, η οποία πασχίζει να βοηθήσει ώστε να μην διολισθήσουμε παρακάτω.
Η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών πήρε την σκυτάλη και ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών είναι αρωγός και συμπαραστάτης της προσπάθειάς της, ώστε να πείσει κι αυτός με την σειρά του, για άλλη μια φορά, τους τοπικούς παράγοντες ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ώστε να μην υποβαθμιστούν άλλο οι Σάπες.
Ελπίζουμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί στο κέντρο και θα έχει θετικό αποτέλεσμα, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε έντονες διαμαρτυρίες, διότι αυτή η ενέργεια της απομάκρυνσης και κατάργησης υπηρεσιών από τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι».