Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Να βρεθεί λύση με τη μεταφορά των μαθητών άμεσα»

Αμεσα την ζητάει με επείγουσα επιστολή που έστειλε προς τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Σε επιστολή της προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Φώτη Καραλίδη, η ΕΛΜΕ Ξάνθης μετά και τις νέες εξελίξεις στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών με τους μεταφορείς να αποσαφηνίζουν πως δεν θα πραγματοποιούν τα μαθητικά δρομολόγια, εφόσον δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών, επισημαίνει την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα.


Αναλυτικά αναφέρει:
«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναδεικνύεται άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών/τριών με επιστολή του ΚΤΕΛ Ξάνθης η οποία γνωστοποιεί την πρόθεση του ΚΤΕΛ να μη μεταφέρει δωρεάν τους μαθητές/τριες της περιφερειακής ενότητας και να μη πραγματοποιήσει τα ειδικά δρομολόγια για τη μεταφορά τους. Είναι γνωστό ότι στη παρούσα οικονομική συγκυρία οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς. Επιπλέον η μη πραγματοποίηση των ειδικών δρομολογίων θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των περιφερειακών σχολείων.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών/τριών προς τα σχολεία. Γι’ αυτό σας καλούμε να προβείτε στις άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το όποιο ζήτημα υπάρχει».