Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίζουν να όργανα. Πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεβρίου

Την προκήρυξαν πριν λίγο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ υπενθυμίζεται η πανξανθιωτική που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ θα υπάρξει και κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στην Βουλή.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει πως απορρίπτει την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.