Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγέλλουν αποκλεισμό οι Αν. Έλληνες Ξάνθης από την Επιτροπή των φορέων της Ξάνθης!


Κοινοποίησαν επιστολή/υπόμνημα το κυρίως περιεχόμενο της οποίας δεν αναγνώστηκε μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης…

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Για περίεργες και ύποπτες επιλογές των συντονιστών της Επιτροπής των Φορέων της Ξάνθης που συνεδρίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κάνουν λόγο οι Αν. Έλληνες Ξάνθης, οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο επισήμαναν μια σειρά από τραγικά λάθη και παραφωνίες στις πολιτικές επιλογές συγκεκριμένων πολιτικών της περιοχής, οι οποίοι επαναπαύτηκαν στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και των κυβερνητικών στελεχών της αναφορικά με την επαναλειτουργία της σχολής.

Στο υπόμνημα το οποίο κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση, στην οποία όπως οι ίδιοι αναφέρουν, δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν, φωτογραφίζονταν πολιτικές δράσεις και πρόσωπα τα οποία ενώ τώρα κόπτονται για τη διασφάλιση των συμφερόντων της κοινωνίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την 4η Αυγούστου όπου έφτασαν τα πρώτα μισθωμένα λεωφορεία του κου Δένδια και ενώ η κοινωνία βρισκόταν σε αναβρασμό, εκείνοι επιχειρούσαν να την καθησυχάσουν με “φρούδες ελπίδες” και “λόγια του αέρα”, όπως τελικά αποδείχθηκε. Από την επιστολή, καταγγέλλουν οι ΑΝ.ΕΛ.  αναγνώστηκαν μόνο οι προτάσεις που καταθέτουν οι Αν. Έλληνες για τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων από εδώ και πέρα, χωρίς να αναγνωστεί ολόκληρη η επιστολή/υπόμνημα και τα σημεία εκείνα με τις επισημάνσεις των ίδιων.
 
Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:  
«Από την πρώτη στιγμή της μετατροπής της Αστυνομικής Σχολής Δοκιμών Αστυφυλακών Ξάνθης σε κέντρο λαθρομεταναστών προσπαθήσαμε όλοι μαζί να ενημερώσουμε και να κρατήσουμε σε επαγρύπνηση τον κόσμο της Ξάνθης. Καταθέσαμε τις θέσεις μας στην Συντονιστική Επιτροπή Φορέων στην Κομοτηνή για το τι προτείνουμε, ώστε να μην εγκατασταθεί κανείς λαθρομετανάστης στη Θράκη.
    
Με μεγάλη μας λύπη τότε βλέπαμε να μας κοροϊδεύουν, κάποιοι που τότε ήταν σε διακοπές, κάποιοι που «διερρήγνυαν τα ιμάτια τους» ότι η κατάσταση θα είναι προσωρινή, κάποιοι που έλεγαν ότι θα παραιτηθούν από τα αξιώματα τους αν δεν επαναλειτουργήσει ξανά η Σχολή Δοκιμών Αστυφυλακών Ξάνθης, και κάποιοι άλλοι που έλεγαν ότι θα ξεσηκώσουν τη Θράκη αν δεν επαναλειτουργήσουν και οι τρεις σχολές στην Θράκη.
    
Άραγε τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι κύριοι τώρα;  
    
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και ειλικρινά δεν θα ευχόμασταν πότε κάτι τέτοιο. Εμείς ήμασταν εκεί, κοντά στους Ξανθιώτες, που ξενυχτούσαν έξω από την Σχολή Αστυνομίας. Όταν εσείς ξεκουραζόσασταν στις καλοκαιρινές σας διακοπές κάνοντας τα μπάνια σας στις εξοχικές σας κατοικίες της Θάσου και των Αβδήρων, και κάποιοι άλλοι έκαναν τις διακοπές σας σε θέρετρα της Τουρκίας, εμείς αγωνιούσαμε μαζί με τους απλούς συμπολίτες μας, ήμασταν εκεί δίπλα στους Ξανθιώτες, όταν εσείς λέγατε ότι υπάρχουν οφέλη από την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ξάνθη.
    
Αγαπητοί και αξιότιμοι κύριοι άρχοντες ήταν πλέον εμφανές στον κάθε πολίτη της Ξάνθης ότι θα γινόταν αυτό, από την πρώτη κιόλας στιγμή, το έβλεπαν και το φώναζαν όλοι.
    
Όμως πρέπει να πείτε επιτέλους στον κόσμο την  αλήθεια «αξιότιμοι κύριοι άρχοντες» της Ξάνθης. Εσείς που τώρα νιώθετε προδομένοι από του κομματικούς σας φίλους.
   
Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα που ρίχνετε, να ξέρετε πως ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον τι γίνεται και τι κάνετε, καταλαβαίνει ότι το πρωί είστε υποτακτικοί του κόμματος σας, “φιλώντας” μάλιστα και το χέρι του αρχηγού σας, και όταν αρχίζουν τα δύσκολα; Τότε για να ξεκλέψετε λίγο χρόνο αρχίζετε τους λεονταρισμούς και τις μεγαλοστομίες εν είδη ηρωικών δηλώσεων.
     
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουμε στην σύναξη των φορέων της περιοχής, για άλλη μια φορά και “κατόπιν εορτής” τα εξής:
     
Άμεσα πρέπει να κατατεθούν οι παραιτήσεις όλων των αιρετών της περιοχής μας. Όλων αυτών που κόπτονται τώρα για τη σωτηρία της περιοχής μας εκδίδοντας ανακοινώσεις “έκπληξης” και “αιφνιδιασμού”, όλων αυτών που ενώ η τοπική κοινωνία βρισκόταν σε αναβρασμό προσπαθούσαν με φρούδες ελπίδες να την καθησυχάσουν, όλων αυτών που ενώ η περιοχή μας σφαγιάζεται από τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης που υπηρετούν προσπαθούν να διατηρήσουν αλώβητο το κομματικό τους προφίλ. Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη φορέων και οργανισμών αύριο το πρωί με κοινή επιστολή που θα προσυπογράφουν όλοι, και ο καθένας μόνος του στον οργανισμό ή φορέα που υπηρετεί, αυτός και οι αναπληρωματικοί ή επιλαχόντες να μην αποδεχτούν την ιδιότητα που τους απένειμε με την ψήφο του ο Ξανθιώτης πολίτης.
   
Έτσι θα στείλουν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν δηλώνουν για να ….δηλώνουν, σεβόμενοι την βούληση των συμπολιτών τους. 

Χαράλαμπος Ν. Ευστρατίου
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ξάνθης
Αν. Τομεάρχης Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Μακεδονίας – Θράκης»