Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Κρύβεται» το Υπουργείο Παιδείας και δυναμιτίζει τα σχολεία στη Θράκη !

Εξακολουθεί το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους μαθητές που δεν πήγαν νηπιαγωγείο
Την κατάσταση στα χέρια του πήρε ο διευθυντής του Μειονοτικού Σχολείου Εχίνου

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δεύτερη μέρα της σχολικής χρονιάς ήταν η Τετάρτη 12 Αυγούστου αλλά το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε, για άλλη μια μέρα, να λάβει απόφαση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αναβλητικότητάς του με τους μαθητές της μειονότητας που δεν μπορούν να εγγραφούν στην πρώτη Δημοτικού.

 Το Υπουργείο καθυστερεί χαρακτηριστικά να ενημερώσει τις αρμόδιες Διευθύνσεις στη Θράκη για το αν θα γίνουν δεκτά ή όχι τα παιδιά στο σχολείο και πέρα από την αβεβαιότητα για 100 οικογένειες δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις με τη μειονότητα και δίνει αφορμή σε ακραίους των δύο πλευρών να εκμεταλλευτούν την αβεβαιότητα που προκαλεί η ατολμία του

Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα αφορά σε 100 μαθητές που δεν γίνονται δεκτοί επειδή δεν φοίτησαν στα Νηπιαγωγεία και αυτό γιατί οι γονείς επικαλούνται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία, εγείροντας ένα ζήτημα που δεν υπάρχει επισήμως και δεν μπορεί να συζητηθεί εν μέσω τέτοιας πίεσης. Το ζήτημα εντοπίζεται κυρίως σε 21 μαθητές στο σχολείο του Εχίνου, όπου το ζήτημα είναι πολιτικό, καθώς άλλα 70 παιδιά στο Δροσερό εμπλέκονται για κοινωνικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Σ. Μελισσόπουλος: Υπάρχει αδιέξοδο αλλά δεν υπάρχει οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος παραδέχεται ότι έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο αλλά διευκρινίζει ότι από την πλευρά της η Διεύθυνση αναμένει εντολές για να ενεργήσει ανάλογα και δεν κινείται με δική της πρωτοβουλία. Υπάρχουν, όπως μαρτυρά, συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις αλλά λύση ακόμη δεν έχει δοθεί.

«Η θέση μας είναι απόλυτα υπηρεσιακή και το μόνο που μπορούμε να σημειώσουμε ότι δική μας μέριμνα είναι να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά, τίποτε άλλο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σ. Μελισσόπουλος. Η θέση αυτή επιβεβαιώνει ενδεχομένως το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει την τοπική κοινωνία οι αδέξιοι χειρισμοί του Υπουργείου, το οποίο στην κρίσιμη στιγμή καθυστερεί να λάβει απόφαση για το θέμα και εντείνει τις αντιπαραθέσεις και τα προβλήματα στη Θράκη !

Ο Διευθυντής του Εχίνου έβαλε το παιδιά στην τάξη;

Μάλιστα, παρότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν΄οτι στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Εχίνου, ο Διευθυντής, προ του αδιεξόδου και της έλλειψης οδηγίας από το Υπουργείο αποφάσισε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς σχετική εντολή της Πρωτοβάθμιας να δεχθεί προσωρινά τα παιδιά στις τάξεις, αν και δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο σχολείο για ευνόητους λόγους. Πιο ήπια και αντιμετωπίσιμη είναι η κατάσταση στο Δροσερό όπου η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου καθησύχασε τους γονείς, ζητώντας την κατανόησή τους μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα από το Υπουργείο, θετικά ή αρνητικά.

Πρακτικά το Υπουργείο, με την αναβλητικότητα οδήγησε σε αδιέξοδο καθώς αν αποφασίσει να γίνουν δεκτά τα παιδιά, όπως τις προηγούμενες χρονιές που το επέτρεπε σιωπηρά, θα κατηγορηθεί από διάφορους κύκλους ότι δεν εφαρμόζει το νόμο σε ένα τμήμα της μειονότητας που προβάλλει πολιτικούς λόγους. Στην περίπτωση,δε, που αποφασίσει να εφαρμόσει το νόμο, θα εγείρει ζητήματα δυσμενούς μεταχείρισης από μειονοτικές οργανώσεις, κάτι που ήδη φαίνεται να εκμεταλλεύονται διάφοροι κύκλοι.

Για άλλη μια φορά, η Θράκη πληρώνει την άγνοια και την ανικανότητα της Αθήνας, που δημιουργεί προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των δύο στοιχείων και δημιουργεί τετελεσμένα.