Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Λαμπάκη-Καρούντζου με γεμάτη ατζέντα

Όλα όσα συζήτησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ







Συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο, είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν δημιουργικά, τα καυτά θέματα που απασχολούν τον μεγάλο Δήμο της Θράκης.
Το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρει: "Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αθανάσιου Καρούντζου και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Άρη Γιαννακίδη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Περιφέρειας.

Κατά την συνάντηση επιλύθηκαν καίρια ζητήματα του Δήμου και δρομολογήθηκαν χρόνια θέματα, όπως τα 61 οικόπεδα των παλιννοστούντων στην Παλαγία. Ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο αποφασίσθηκε και κλείσθηκε αμέσως συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μακεδονίας – Θράκης, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον αρμόδιο του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα της Γεωθερμίας, της Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης, της Πράσινης Ανάπτυξης, της ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης, της ανάπλασης των Αποθηκών της ΓΑΙΑΟΣΕ, της μελέτης Γ.Π.Σ και της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης, των αναχωμάτων στο Δέλτα Έβρου και του αναδασμού του Πέπλου.

«Ως Δήμαρχος χαιρετίζω την πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δεδομένα συνάντηση, όπου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο Περιφερειάρχης με απόλυτη συνεργασία επισκέφθηκαν το Δήμο μας και έσκυψαν πάνω στα προβλήματά του. Όταν η Ελλάδα διαθέτει αυτού του είδους και της νοοτροπίας πολιτικούς που ξεπερνούν τα κομματικά στερεότυπα και δουλεύουν αληθινά είναι βέβαιο ότι θα ανακάμψει».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ"