Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία για ψάρεμα με δυναμίτη στα Δίκελλα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Πριν μια εβδομάδα, στις 20:45 περίπου, ανοιχτά της παραλίας Δικέλλων, στο ύψος του παλιού «Σκορπιού» και σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων , αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος (τύπου «μοτόρ») να κάνει χρήση δυναμίτη. Όπως ανέφερε τότε το http://www.thrakinea.gr/, οι μάρτυρες αναφέρονται σε δύο εκρήξεις, ενώ στη συνέχεια το αλιευτικό σκάφος έκανε χρήση προβολέα για την περισυλλογή των νεκρών ψαριών.
Ένας από τους μάρτυρες ακολούθησε από τη στεριά την πορεία του σκάφους καθώς αυτό επέστρεφε προς την Αλεξανδρούπολη, δεν κατόρθωσε ωστόσο να παρακολουθήσει μέχρι τέλους την πορεία ελλιμενισμού του.
Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε αμέσως και οι αρχές αναφέρουν ότι πραγματοποίηθηκαν σχετικές έρευνες, τόσο από θαλάσσης όσο και στην ξηρά, οι οποίες όμως απέβησαν άκαρπες. Στις έρευνες συμμετείχε και σκάφος του λιμενικού και αυτοκίνητα.
Να σημειωθεί πως οι επισκέπτες της παραλίας Δικέλλων,κατά το τελευταίο διάστημα, αναφέρουν συχνά περιστατικά παράνομων μεθόδων αλίευσης, όπως οι «βολές» (πρόκληση θορύβου χτυπώντας δυνατά το σκάφος) και φαναριων , πρώτη φορά όμως παρατηρούν την εγκληματική και παράνομη χρήση δυναμίτη, μέθοδος η οποία καταστρέφει το σύνολο του οικοσυστήματος στην περιοχή δράσης.