Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αποκάλυψη: η Μονή Βατοπεδίου χρηματοδοτεί κοινωνικά έργα στην Θράκη για... άφεση αμαρτιών

Συμμετείχε ως αρωγός και βασικός χρηματοδότης στην κατασκευή μονάδας διαβίωσης για άτομα με νοητική στέρηγηση, ενώ την ίδια ώρα ζητούσε τα χωράφια χιλιάδων αγροτών της περιοχής!
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Όπως διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του "Χρόνου" που ήδη αναπαράγαμε, αλλά αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω, η Μονή Βατοπεδίου έχει εμπλοκή στην δημιουργία  μονάδας υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση στην Κομοτηνή. Οι άνθρωποι του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» εργάστηκαν για περισσότερο από τρεις δεκαετίες στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς όχι μόνο για τα μέλη τους, αλλά και για όλους όσους τους είχαν ανάγκη.

Τον Ιούλιο 2012 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης, σε πρώτη φάση, του κεντρικού κτιρίου ημερήσιας απασχόλησης Α.με.Α. και η περίφραξη του οικοπέδου της Ειδικής Μονάδας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Α.με.Α. νοητικής υστέρησης. Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει και οκτώ οικίσκους με δυνατότητα στο άμεσο μέλλον στέγασης και ολιγοήμερης διαμονής των ΑμεΑ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και κηδεμόνες τους. Το οικόπεδο 6.000 τ.μ. έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όταν ο γεν. γραμματέας της ήταν ο Δημήτριος Σταμάτης. Ωστόσο η είδηση είναι αλλού.

Βασικός συμπαραστάτης στο έργο της ανέγερσης της μονάδας, με σημαντική οικονομική αρωγή μέχρι σήμερα, είναι το Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου Πόρτο – Λάγους και ιδιαίτερα ο μέχρι πρότινος ιερομόναχός του π. Νήφων, ο οποίος έδωσε το παρόν στην τελετή μαζί με τον π. Βαρνάβα επίσης μοναχό της μονής Βατοπαιδίου.

Και έχουνε απορία: τι προσπαθεί να κάνει με αυτό η Μονή Βατοπεδίου; Από τη μία πήγε να "φάει" τα χωράφια χιλιάδων αγροτών πέριξ της Βιστωνίδας με εκείνα τα χρυσόβουλα και από την άλλη το "παίζει" καλή στους πολίτες; Σε κάθε περίπτωση, είναι καλοδεχούμενες τέτοιες ενέργειες, αρκεί να γίνονται πράγματι για το καλό του πλησίον που ορίζει η χριστιανική θρησκεία και όχι από ταπεινά κίνητρα, για να κατευναστεί η λαϊκή οργή από το γνωστό σκάνδαλο.

Εμείς θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι πάντως, αλλά οφείλουμε να το επισημάνουμε...