Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας στο ΕΚΑΒ Θράκης

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στους μισθούς τους, λόγω μη πληρωμής των υπερωριών από τον περασμένο Δεκέμβριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Επίσχεση εργασίας επ΄ αόριστον πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ όλης της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στους μισθούς τους, λόγω μη πληρωμής των υπερωριών από τον περασμένο Δεκέμβριο!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ταμία του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Θράκης, Πάρη Παρασχίδη, στις υπερωρίες θα μπει περαιτέρω το μαχαίρι, εξαφανίζοντάς τες από το μισθό. «Δεν μας καταβάλλουν ούτε τα εκτός έδρας, από τις διακομιδές των ασθενών. Καταλαβαίνετε ότι ο μισθός μας έχει συρρικνωθεί σε σημείο που να μην μπορούμε να ανταποκρινόμαστε τις υποχρεώσεις των δανείων που έχουμε συνάψει για τις ανάγκες της ζωής μας», σημείωσε ο κ. Παρασχίδης.

Επιπλέον ανέφερε, περνώντας και σε άλλα θέματα, για τα οποία πραγματοποιούν την επίσχεση εργασίας, στον περιορισμένο αριθμό των ασθενοφόρων, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι πεπαλαιωμένα. Στάθηκε επίσης και στον περιορισμένο αριθμό των εργαζομένων διασωστών, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 12, για να βγαίνει το κυλιόμενο ωράριο (τρεις βάρδιες). «Στη Ξάνθη αυτή τη στιγμή με τις αναρρωτικές δουλεύουν μόνο 9 άτομα. Στην Κομοτηνή και εκεί τα πράγματα είναι οριακά. Στην Αλεξ/πολη δεν έχουμε θέρμανση. Δεν μας έφταναν όλα αυτά, μας κόβουν και το κονδύλι που κάθε χρόνο μας εξασφάλιζαν για τις εκπαιδεύσεις μας. Δεν θα ενημερωνόμαστε πλέον για τις σύγχρονες μεθόδους και τρόπους, που θα μπορούμε εμείς που παίζουμε με τα δευτερόλεπτα, για να σώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας. Πόσο να κόστιζε δηλαδή μια τέτοια επιμορφωτική συνάντηση για όλα τα άτομα, που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του ΕΚΑΒ Θράκης, από έναν ειδικό που θα ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε καταθέτοντας την αγωνία του ο κ. Παρασχίδης.