Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ξανά στην Θράκη ο... "ειδικός θρακολόγος" Τέρενς Κουίκ

Λίγες ημέρες μετά την περιοδεία του στην περιοχή και μετά από ένα μπαράζ κατάθεσης ερωτήσεων για θέματα της περιοχής, πριν λίγο ξανανέβηκε στην περιοχή μας πριν κλείσει μήνας αφότου κατέβηκε

               ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ;




Στην Ξάνθη μετέβη απόψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ προκειμένου να εκπροσωπήσει το Κίνημα στις αυριανές (04/10/2012) επίσημες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τη βουλγαρική κατοχή.

Απαντώντας σε Ερώτηση ΜΜΕ της Θράκης, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Ο μήνας Οκτώβριος είναι επετειακά διπλά σημαντικός για την πόλη της Ξάνθης, που στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας είναι η πύλη εισόδου για την Ελληνική Θράκη ή –ιστορικά- της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τον Οκτώβριο του 1912 ελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό μετά από εκατοντάδες χρόνια σκλαβιάς. Κάτι που θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι πράκτορες της Άγκυρας και του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Η ελληνική Θράκη θα παραμείνει για πάντα ελληνική θέλουν δεν θέλουν.

Οκτώβριο μήνα επίσης, λίγα χρόνια αργότερα, το 1919 η Ξάνθη απελευθερώνεται και από τη βουλγαρική κατοχή, απολαμβάνοντας από τότε μέχρι σήμερα την απόλυτη ελευθερία της, αυτή την οποία όποιος την επιβουλεύεται με την όποια μεθόδευση, μέσω διπλωματίας, πολιτικών επιλογών, Παιδείας, θρησκειών κλπ θα μας βρει σκληρά αντιμέτωπους και ανυποχώρητους».