Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε ποτέ στην Θράκη, “φαίνεται” ότι... έγινε!

Μετά το φιάσκο με την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία συνεδρίαζε χωρίς να έχει κοινοποιηθεί η σχετική πρόσκληση ώστε να λάβουν γνώση οι πολίτες, έρχεται νέο ατόπημα
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟ 
ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;





Μετά το φιάσκο με την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης, η οποία συνεδρίαζε χωρίς να έχει κοινοποιηθεί η σχετική πρόσκληση ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες της Ξάνθης για τα προς συζήτηση θέματα του οργάνου, έρχεται νέο ατόπημα του Δήμου που εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό ήδη από την Παρασκευή τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όρισαν την 31 Οκτωβρίου ως τη μέρα πραγματοποίησης του απολογισμού των πεπραγμένων του 2011 της δημοτικής αρχής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ωστόσο της ως άνω απόφαση είναι το γεγονός πως αυτή πάρθηκε σε ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αν και παρουσιάζεται σαν να έχει γίνει.

Με ανακοίνωσή – πρόσκλησή του ο δήμος Ξάνθης καλεί τα μέλη του στις 11 Οκτωβρίου να παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου που είναι προγραμματισμένη για τις… 9 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες πριν την πρόσκληση των μελών.

Ουδέποτε ωστόσο πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του σώματος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου στις 9 Οκτωβρίου. Όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ σχετίζονται με κώλυμα επί της παρουσίας που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα.

Αντί της συνεδρίασης, όπως ορίζει ο “Καλλικράτης”, επιλέχθηκε η “μέθοδος του τηλεφώνου”, όπου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κλήθηκαν να αποφανθούν τηλεφωνικά για το μοναδικό θέμα προς συζήτηση.

Για ποίο λόγο ωστόσο ο δήμος επιλέγει να κοινοποιήσει την πρόσκληση, για μια συνεδρίαση που δεν έγινε ποτέ, δύο μέρες μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου και ποιοι ήταν οι τόσο σοβαροί λόγοι που συνέτρεχαν και οι οποίοι ώθησαν τον δήμαρχο Ξάνθης να ζητήσει την τηλεφωνική έκφανση γνώμης των μελών του δημοτικού συμβουλίου, ενώ θα μπορούσε να οριστεί μια διαφορετική ημερομηνία;

Γιατί δεν κοινοποιήθηκε η πρόσκληση όταν αποφασίστηκε να γίνει η συνεδρίαση αλλά πολύ αργότερα, τη στιγμή που ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κατ’ επείγουσα διαδικασία, μιας και είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο και ως εκ τούτου υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση όπως ορίζει ο νόμος. Θα πληρωθούν την αποζημίωσή τους τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για μια συνεδρίαση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ και στην οποία δεν συμμετείχαν ποτέ;

Ερωτήματα που περιμένουν απάντηση τόσο από τον δήμαρχο Ξάνθης κο Μιχάλη Στυλιανίδη όσο και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης:
11/10/12 Πρόσκληση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθη 8-10-2012
Πληροφορίες: Αμπατζή Ευθυμία Αριθ. Πρωτ. 58143
Τηλ: 2541024432
Email: dimsimboulio@cityofxanthi.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ:
1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.
3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου και Κιμμερίων.
4) Τους αξιότιμους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης
5) Τον αξιότιμο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων
6) Τον εισηγητή του θέματος της ημερήσιας διάταξης

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 9 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), με την διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω στενών χρονικών περιθωρίων επίλυσης των ζητημάτων για να συζητηθεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση.

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 258/2012 περί καθορισμού εκ νέου του χρόνου διεξαγωγής της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2011. (Εισηγητής Ζολώτας Αργύρης)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ




Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/