Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Νίκησε τον Ούκοφ ο Θρακιώτης Κώστας Μπανιώτης!!!

Πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στο μίτινγκ του Ριέτι στην Ιταλία

Παγκόσμια ρεκόρ και άλλες σπουδαίες επιδόσεις σημειώθηκαν στην ίδια διοργάνωση



Μια χαρά τα πήγε ο Κώστας Μπανιώτης στο μίτινγκ του Ριέτι, όπου αγωνίστηκε μετά από έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας, από τον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου της Βαρκελώνης. Ο κομοτηναίος άλτης πέρασε τα 2.26μ. με την πρώτη προσπάθεια, ωστόσο στη συνέχεια απέτυχε στα 2.30μ., τα οποία πέρασε μόνο ο ρώσος Ριμπάκοφ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος, ο ρώσος Ούκοφ, σταμάτησε μόλις στα 2.17μ και κατά συνέπεια ηττήθηκε από τον θρακιώτη πρωταθλητή!


Το μίτινγκ στην ιταλική πόλη είχε πάντως και άλλους σπουδαίους αγώνες και εξαιρετικές επιδόσεις. Ξεχωρίζει ασφαλώς το νέο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Ντέιβιντ Ρουντίσα στα 800 μέτρα. Ο κενυάτης δρομέας τερμάτισε σε 1.41.01, βελτιώνοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει ο ίδιος στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 8 εκατοστά του δευτερολέπτου (1.41.09). Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα την κατοχή του παγκοσμίου ρεκόρ με 1.41.11 είχε για 13 ολόκληρα χρόνια ένας άλλος κενυάτης και νυν πολιτογραφημένος δανός, ο Γουίλσον Κιπκέτερ, ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την ίδια περιοχή με τον Ρουντίσα.

Πέρα όμως από ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ο Κώστας Μανιώτης συμμετέχοντας στο μίτινγκ του Ριέτι είχε την ευκαιρία να δει και άλλες σημαντικές επιδόσεις. Κυρίως όμως είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πιο γρήγορη κούρσα στο κατοστάρι φέτος, με τον ο εκπληκτικό Νέστα Κάρτερ να ισοφαρίζει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στα 100μ. (9.78), σημειώνοντας παράλληλα την 4η καλύτερη όλων των εποχών. Εξαιρετικός σε έναν ακόμα αγώνα εμφανίστηκε όμως και ο γάλλος σπρίντερ Λεμέτρ, ο λευρκός Μπολτ όπως ονομάζεται, που τερμάτισε σε 9.97'' κατεβαίνοντας για μια ακόμα φορά τα 10 δευτερόλεπτα (είναι ο μοναδικός λευκός που το έχει πετύχει), σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και νέο ρεκόρ Γαλλίας.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/