Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θρακιώτικη πτυχή στην παραίτηση στο Μέγαρο Μαξίμου;

Παρελθόν η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γλ. Σιουτη για την πρόσληψη 25χρονου δικηγόρου

Φήμες ότι ο συγκεκριμένος έχει συγγένεια με γνωστό θρακιώτη δημοσιογράφο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...




Την παραίτησή της, «για λόγους ευθιξίας», υπέβαλε πριν λίγο η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γλυκερία Σιούτη. Η παραίτηση της συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, χωρίς να έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, μετά και από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» την Κυριακή.

Στην εφημερίδα, αναφέρεται ότι ο πρώτος από τους 20 νέους συμβούλους του Γ. Παπανδρέου που αποφασίστηκαν πριν λίγες ημέρες να στελεχώσουν το Μέγαρο Μαξίμου ονομάζεται Αγγελος Χασαπόπουλος, είναι μόλις 25 ετών, έχει μόλις ένα χρόνο από την ημέρα που έλαβε την άδεια του δικηγόρου, ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του και έχει πάρει αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών ως το τέλος του 2012. Παράλληλα, το μπλογκ fimotro έχει αφήσει υπόνοιες ότι μπορεί να πρόκειται για συγγένεια με τον γνωστό ξανθιώτη πολιτικό συντάκτη του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αν και έχει συμπληρώσει ότι μπορεί να πρόκειται και για απλή συνωνυμία.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσληψή του είχε προταθεί από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού, καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη. Σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι, παρότι για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν απαιτείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, «δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας η διαδικασία πρόσληψης του κ. Χασαπόπουλου». Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι η κ. Σιούτη «υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας».