Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καταδίωξη και σύλληψη στην Εγνατία Οδό

Ιρακινός που μένει στην Ροδόπη οδηγούσε κλεμμένο όχημα από την Αθήνα και μετέφερε επτά λαθρομετανάστες, αδίκημα για το οποίο πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί
Είχε τοποθετήσει τους δύο στο πορτ παγκάζ!!!
                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...





Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 και ώρα 07.00’ επί της Εγνατίας Οδού Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, ένας 30χρονος αλλοδαπός πολίτης Ιράκ, κάτοχος δελτίου αιτήσαντος πολιτικού ασύλου, ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού κατοίκου Ασπροπύργου Αττικής, για το οποίο δηλώθηκε κλοπή την 08.08.2010, να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω είσοδο και παραμονή στη χώρα μας επτά (07) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, στερούμενων νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, τους οποίους είχε τοποθετήσει πέντε (05) στην καμπίνα του αυτοκινήτου και δύο (02) στο χώρο των αποσκευών.

Ο ανωτέρω διακινητής, στον οποίο έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του από την κ. Ανακρίτρια Ροδόπης, καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη την 19.08.2010 για το ίδιο αδίκημα (παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών), δεν ακινητοποίησε το όχημα του σε συνεχή σήματα ενστόλων αστυνομικών του Τ. Σ. Φ. Κοτύλης, προσπάθησε να διαφύγει και αντιστάθηκε κατά τη διαδικασία συλλήψεώς του από τους αστυνομικούς χωρίς αποτέλεσμα.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο κατοχής του διακινητή ενώ αυτός και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.