Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για ιδιωτικό κανάλι της Θράκης


Ετοιμάζει κινητοποιήσεις ενόψει της ΔΕΘ

Τι αναφέρει ακριβώς στην ανακοίνωσή της;





Στη μεγάλη διαδήλωση στις 11 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης καλεί όλους του συναδέλφους να δώσουν μαζικό-δυναμικό παρόν η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της.  Όπως σημειώνει εξαιτίας των αντεργατικών συνθηκών «έρχεται ένα καυτό φθινόπωρο και θ’ ακολουθήσει ένας πύρινος χειμώνας. Η επιθετική πολιτική Κυβέρνησης – Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. συνεχίζεται και επαυξάνεται, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία κάνει σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν στην ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα. Τονίζει ότι στα αρνητικά της σημερινής διοίκησης είναι «η με πολιτική ευθύνη καθυστέρηση που υπάρχει για την προκήρυξη των συμβάσεων εργασίας που είναι απαραίτητο να προχωρήσει άμεσα, διότι για να καλυφθούν οι ανάγκες οι εργαζόμενοι έχουν θυσιάσει ρεπό, άδειες και το μικρό διάλειμμα εργασίας που δικαιούνται, αλλά αυτή η παραχώρηση έχει ημερομηνία λήξης! Ζητάμε η διοίκηση της ΕΡΤ ν’ αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζομένων, ν’ ανταποκριθεί στα χρόνια αιτήματά μας, να εφαρμοστεί περαιτέρω η ισότητα, η αξιοκρατία και η νομιμότητα – αλήθεια πότε επιτέλους θα κοπούν τα παχυλά επιδόματα υπηρεσιακών συμβούλων!!!!, που αμείβονται μέχρι και σήμερα χωρίς να παράγουν έργο, όπως και την εποχή του καθεστώτος Παναγόπουλου - και ν’ αντιμετωπιστεί η άνιση μεταχείριση των εκ του Π.Δ. 164 προερχομένων συναδέλφων και η συνεχής συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, που από το 2008 είναι χωρίς καμία αύξηση, ενώ μειώνονται συνεχώς οι αμοιβές και τα δικαιώματά τους!»

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ακόμη ότι: «Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοί μας καθημερινά απειλούνται με απολύσεις, και μάλιστα με τη χρήση της «νέας» νομοθεσίας για μειωμένες αποζημιώσεις, υποχρεώνονται, σε εκ περιτροπής άδεια άνευ αποδοχών (Αλεξανδρούπολη), σε περικοπές μισθών (Σέρρες), σε πληρωμή τετράωρου αλλά δουλειά δωδεκάωρου (Δράμα), σε επίσχεση εργασίας (Ξένιος), σε παράνομη συρρίκνωση βαρδιών και τη μετατροπή συνεργείων σε άτομο-ορχήστρα (Σκάϊ & STAR), σε αιφνιδιαστικές και παράνομες απολύσεις 15 συναδέλφων μας (STAR Θεσσαλονίκης), σε τρομοκράτηση των εργαζομένων σε καθημερινή βάση αν και είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (Δημοτικός σταθμός Κανάλι 1 Πειραιά)!».

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι όλα αυτά αντιμετωπίζονται με ενότητα, αγωνιστική διεκδίκηση, συμμετοχή, που είναι απαραίτητη για τις πιο «επιτυχημένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μας. Δεν αντιμετωπίζονται με τη διάσπαση, τις αντικαταστατικές και παράνομες ενέργειες, τη συκοφαντία και την υποκρισία».