Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με το πτώμα στην Αλεξανδρούπολη

Δύο τελικά οι δράστες


Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι


Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας



ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

Την 23-08-2010 και περί ώρα 12.30΄, ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας, ότι την 12.10΄ ώρα της ιδίας ημέρας, διακομίσθηκε νεκρός στο Γ.Π.Ν.Αλεξ/πολης, αλλοδαπός 40 ετών περίπου, από έναν (1) αλλοδαπό και έναν (1) ημεδαπό, οι οποίοι ισχυρίσθηκαν ότι, τον βρήκαν νεκρό σε ερημική παραλία της Αλεξ/πολης. Άμεσα δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι, ο θάνατός του, ήταν πρόσφατος και προήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία, εξαιτίας πολλαπλών χτυπημάτων στο κεφάλι.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι ισχυρισμοί του πρώτου αλλοδαπού που μετέφερε τον θανόντα με το αυτ/το του στο Νοσοκομείο, ήταν ψευδείς, καθ’ όσον ισχυρίζονταν ότι, τον βρήκε νεκρό σε ερημική παραλία της Αλεξ/πολης. Ο εν λόγω αλλοδαπός, ο οποίος είναι και ο δράστης του εγκλήματος, για άγνωστους, μέχρι στιγμής λόγους, προέβη σε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος, εντός της οικίας του, τα οποία επέφεραν το θάνατό του. Ο δράστης εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του δηλώνοντας ότι, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα.

Ο δεύτερος δράστης (ημεδαπός), περί την 14.00΄ώρα της 23-08-2010, και μετά από τηλεφωνική παράκληση του πρώτου δράστη, μετέβη στην εν λόγω οικία και αφαίρεσε τα ίχνη του εγκλήματος, που υπήρχαν σ’ αυτήν, καθαρίζοντάς την και εξαφανίζοντας στοιχεία που είχαν σχέση με το έγκλημα.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

Την προανάκριση ενεργεί η Υ.Α.Αλεξ/πολης.