Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Οι Θρακιώτες διαιτητές σε Σούπερ Λίγκα και Β' Εθνική

Σοκ από το κόψιμο του Ντάκου

Μείναμε χωρίς εκπροσώπηση στο μεγάλο πρωτάθλημα

Όλο το παρασκήνιο. Τα ονόματα και τα... ταλέντα της Θράκης



Έκπληξη προκάλεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στους θρακιώτες φιλάθλους η είδηση ότι ο Μιχάλης Ντάκος του Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης κόπηκε από τους πίνακες των ρέφερι που θα σφυρίξουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Οι πίνακες δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή και περιείχαν αρκετές εκπλήξεις.


Ο Ντάκος ήταν ένας από τους τέσσερις διαιτητές που κόπηκαν από τη Σούπερ Λίγκα. Αυτό προκάλεσε έκπληξη, καθώς στο τέλος της σεζόν είχε αξιοποιηθεί μέχρι και στα πλέι οφ και ουδείς εκτιμούσε ότι θα οδηγούμασταν σε αυτήν την εξέλιξη. Στη θέση τους προβιβάστηκαν πέντε, ωστόσο ουδείς θρακιώτης κρίθηκε ικανός να τον αντικαταστήσει.

Μετά από αυτό, ο μόνος θρακιώτης που θα μετέχει σε αγώνες της Σούπερ Λίγκα θα είναι ο κομοτηναίος Δημήτρης Μπιτζίδης, που διατηρήθηκε στον πίνακα βοηθών της Σούπερ Λίγκα, καθώς και ο βετεράνος Αθανάσιος Βέλλιος του ΣΔ Ξάνθης που βρίσκεται στον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας.

Οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αργά το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Το προχωρημένο της ώρας δεν έχει βοηθήσει στο να υπάρχουν λεπτομέρειες για το παρασκήνιο και ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Πέρα από τους πίνακες αυτούς, ανακοινώθηκαν και αυτοί για την Β' Εθνική. Στους 49 διαιτητές υπάρχουν τα ονόματα του Γιώργου Κυριαζίδη (από τον ΣΔ Έβρου) και των Χρήστου Γκράνα και Γιάννη Τοπούζη (του ΣΔ Θράκης). Στους 93 επόπτες περιλαμβάνεται από την Θράκη μόνο το όνομα του Κούλα Χασάν (του ΣΔ Ξάνθης).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι Γιάννης Τοπούζης και Κούλα Χασάν βλέπουν τα ονόματά τους να περιλαμβάνονται και στον ειδικό πίνακα ταλέντων που δόθηκε στην δημοσιότητα. Αυτό σημαίνει ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα παρακολουθεί την πορεία τους και ενδέχεται σύντομα, αν πάνε καλά, να τους δούμε να παίρνουν προαγωγή!!!