Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Μόνο στη Σαμοθράκη μουσική εκδήλωση απόψε



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕ MΕΣΗΜΒΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΩΝΕΙΑ;







Παντού προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους που θα μείνουν ανοιχτοί απόψε, στην Θράκη όμως από τους τρεις που έχουν ανακοινωθεί, μόνο στο Ιερό των Μεγάλων θεών στη Σαμοθράκη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση. Βλέπετε, μόνο εκεί η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου όσο και η νομαρχία Έβρου, έγκαιρα, με αίτηση τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να πάρουν την σχετική έγκριση.

Αντιθέτως, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ζώνης, στη Μεσημβρία, δυτικά της Αλεξανδρούπολης, καθώς και το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας θα μείνουν με ανοιχτά αλλά χωρίς μουσικές εκδ΄λώσεις. Επισήμως τουλάχιστον. Τώρα, αν πάρει κανείς επισκέπτης μια κίθάρα και στηθεί ένα ωραίο πάρτυ, δεν το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα και με το επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Παλαιάπολη Σαμοθράκης, η Λία Παπαδαμάκη - χορογράφος των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα παρουσιάσει μια χορογραφία 30 λεπτών με την συνοδεία ενός μουσικού οργάνου. Στη συνέχεια θα υπάρξει μουσική εκδήλωση με τον μουσικοσυνθέτη Παντελή Παυλίδη και τη λύρα του, καθώς και την μουσική ομάδα «ΕΥΔΟΥΣΙΝ».