Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οριστικά στην Δ’ Εθνική ο Έβρος Σουφλίου



Την μεθεπόμενη Κυριακή η κλήρωση τπυ πρωταθλήματος

Όλο το παρασκήνιο της παράκαμψης του Κανονισμού...



Την μεθεπόμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Αιγες Μέλαθλον» της Βέροιας θα διεξαχθεί η κλήρωση για τον Α' Όμιλο της Δ' Εθνικής Κατηγορίας, στον οποίο μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης. Στην κληρωτίδα αυτή θα μπει κανονικά και ο Έβρος Σουφλίου, ο οποίος θα μετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα αυτό και όχι στην πιο πάνω κατηγορία, όπως προς στιγμή δημιουργήθηκαν ελπίδες.
Το θέμα προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν μετά την αποχώρηση τριών ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Γ' Εθνική δημιουργήθηκαν ισάριθμα κενά. Βάσει του ΚΑΠ και από την στιγμή που αυτό έγινε πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, τα κενά θα έπρεπε να καλυφθούν από τις αμέσως επόμενες ομάδες από αυτές που προβιβάστηκαν από την πιο κάτω κατηγορία.

Στην Δ' Εθνική συμβαίνει όμως να υπάρχουν δέκα όμιλοι, οπότε ήταν δέκα οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις. Κανονικά θα έπρεπε να προκηρυχθούν μπαράζ. Επειδή όμως κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο την δεδομένη στιγμή, αλλά και με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες είχαν κάνει τους προγραμματισμούς τους και καμία δεν είχε συμπεριλάβει σε αυτούς το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική, τα πράγματα έμειναν ως είχαν.

Έτσι πολύ απλά παρακάμφθηκε ο ΚΑΠ με την σύμφωνη γνώμη των πάντων, ώστε να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερο μπάχαλο στο πρωτάθλημα. Στην κλήρωση του Βορείου Ομίλου της Γ' Εθνικής μπήκαν μόνο 17 (αντί για 18) ομάδες και κάθε αγωνιστική θα υπάρχει κάποιος που θα κάνει ρεπό. Σε αυτήν του Νοτίου Ομίλου μπήκαν 16.

Κατόπιν αυτών, ο Έβρος Σουφλίου, που ως δεύτερος στο περσινό πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεκδικήσει μέσω μπαράζ την άνοδό του, παραμένει στην Δ' Εθνική. Έτσι και αλλιώς για αυτήν προετοιμάζονταν, με στόχο την άνοδο στην Γ' Εθνική του χρόνου. Αν στα ξαφνικά ανέβαινε, χωρίς σχετική προετοιμασία, θα ήταν πρ'ωτος υποψήφιος για πτώση. Ο προϋπολογισμός του δεν είχε αποφασιστεί για Εθνικό αλλά για Περιφερειακό Πρωτάθλημα, οπότε μάλλον η λύση που δόθηκε ικανοποιεί τους πάντες.
 
 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/