Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Σε απόγνωση οι κολοκυθοπαραγωγοί του Έβρου


ΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ...Σε απόγνωση βρίσκονται οι κολοκυθοπαραγωγοί του νομού Έβρου, που βλέπουν την παραγωγή τους να είναι φέτος μειωμένη μέχρι και 60% εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών.


«Η απώλεια εισοδήματος των κολοκυθοπαραγωγών είναι σημαντική για τους ίδιους και την τοπική οικονομία αν υπολογίσουμε ότι στην περιοχή μας καλλιεργήθηκαν τη φετινή χρονιά 3.800 στρέμματα», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου (ΟΑΣΕ).

Η Ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην εξατομίκευση των ζημιών και να τους ενισχύσει με αποζημιώσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό κέρδος για την επιβίωση των οικογενειών τους.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες η ΟΑΣΕ θα καλέσει σε σύσκεψη όλους τους κολοκυθοπαραγωγούς της περιοχής για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων...».

«Λεφτά υπάρχουν. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να ενισχύονται οι Τράπεζες με τεράστια ποσά. Οι αγρότες δε διεκδικούν υπερκέρδη. Αγωνίζονται για την επιβίωσή τους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΑΣΕ.
 
 
Πηγή:  http://alexpolisonline.blogspot.com/