Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επιστολή Ν. Αγγελίδη στην Λούκα Κατσέλη

Με ποιον τρόπο εκτιμά ο πρόεδρος του Έμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ότι θα έρθει η ανάσταση για τις επιχειρήσεις της Θράκης στο κείμενο προς την υπουργό Οικονομίας; ΔΕΙΤΕ TO ΒΙΝΤΕΟ


Με την επιστολή του προς την υπουργό Λούκα Κατσέλη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης τονίζει ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την φιλοσοφία των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων.

Παράλληλα ζητά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την προσοχή της πολιτείας με τη δυνατότητα: Υψηλότερων ποσοστών ενισχύσεων και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, bonus βαθμολόγησης στην αξιολόγηση. Δημιουργία ιδιαίτερου πλαφόν χρηματοδότησης, ώστε να είναι δυνατή η ένταξη όχι λόγω υψηλής βαθμολογίας, αλλά περισσότερων διαθέσιμων πόρων. Οριζόντια πρόβλεψη ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή και δημιουργούν εξωστρέφεια στις περιβάλλουσες χώρες.

Ένα νέο χαρακτηριστικό του νόμου είναι η δυνατότητα υποβολής προτάσεων μόνο δύο φορές το χρόνο που σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα και εγκλωβίζει την επενδυτική πρωτοβουλία σε καθυστερήσεις, χρονικές αγκυλώσεις και γραφειοκρατία.


Πηγή:  http://www.thrakinet.tv/