Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο Πεταλωτής βάζει φρένο στον ανασχηματισμό

Τι είπε στις σημερινές του δηλώσεις στο press room o κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Αφού οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ την ανοίξαν την συζήτηση, γιατί τώρα την κλείνουν;



«Τη φιλολογία του ανασχηματισμού την έχουμε εξαντλήσει, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με ζητήματα που δεν είναι παραγωγικά» δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, μένοντας στο πνεύμα των εντολών του πρωθυπουργού στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, μιλώντας στους υπουργούς του είχε δηλώσει ότι ετοιμάζονται αλλαγές στην κυβέρνηση προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν ανασχηματισμό που θα συνοδεύται και από δομικές αλλαγές για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.


Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στην «καθημερινή μάχη της κυβέρνησης για τον περιορισμό της τεράστιας σπατάλης στα χρήματα των πολιτών».

Επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται κι οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το ανώτατο όριο στις εκλογικές δαπάνες και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καθώς επίσης και του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ,της ψηφιοποίησης με ηλεκτρονικό σύστημα μιας σειράς υπηρεσιών, όπως το ποινικό μητρώο, η παρακολούθηση δικογράφων και η αποθήκευση πρακτικών, έτσι ώστε να «εχουμε να κάνουμε με μια καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης».

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται κι η ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών, η οποία «θα βάλει τέλος στην τεράστια σπατάλη και θα επιφέρει περιστολή δαπανών κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, που θα την επωφεληθούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει εξαγγελίες που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο στη ΔΕΘ και δεν υλοποιούνται, συμπληρώνοντας ότι βλέπει «με άλλο μάτι» αυτό που ονομάζεται κοινωνική προστασία του πολίτη, που έχει να κάνει με γενικότερο σχεδιασμό.

Επανέλαβε ότι από το 2012 θα υπάρχει ανάταξη της οικονομίας, ανάπτυξη, περιορισμός της ανεργίας και του πληθωρισμού.
 
 
Πηγή:  http://www.in.gr/