Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Έκλεισαν άλλα τρία εργοστάσια στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής


Η ανεργία καλπάζει. Τα λουκέτα πάνε σύννεφο.

Διαβάστε ποιοι είναι οι τελευταίοι που κατέβασαν ρολά...

 


Πολλές και επιβαρυντικές είναι οι ενδείξεις που έχει το Εργατικό Κέντρο Νομού Ροδόπης σχετικά με την ανεργία που πλήττει την περιοχή. Αν και τα αναλυτικά στοιχεία θα δοθούν στο τέλος του χρόνου, οπότε και τα εργοστάσια θα δηλώσουν τον αριθμό του προσωπικού τους, ήδη η πραγματικότητα είναι ζοφερή.


Μέσα στο καλοκαίρι τρία εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής έχουν βάλει λουκέτο. αφήνοντας πάνω από 130 ανθρώπους χωρίς εργασία.

Συγκεκριμένα τα «Ελληνικά Σύνθετα Υλικά», η «Sisser» και τώρα η Fanwer, με 23, 45 και 65 άτομα προσωπικό αντίστοιχα είναι τα εργοστάσια που έκλεισαν μέσα στο καλοκαίρι.

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει την βιομηχανική περιοχή και εμείς εδώ στο εργατικό κέντρο είμαστε απαισιόδοξοι. Θα μείνει κανένα εργοστάσιο τελικά;» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ν. Ροδόπης κ. Παντελής Μαγαλιός...»

Όσο για τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ την προηγούμενη εβδομάδα και θέλουν τον αριθμό των ανέργων που αναζητούνε εργασία τον μήνα Ιούλιο στην Περιφέρεια μας να έχει μειωθεί ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ήταν ιδιαίτερα καυστικός και αποκαλυπτικός.

«Ο ΟΑΕΔ έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που μετράει την ανεργία. Αυτό γινόταν και επί Νέας Δημοκρατίας και φαίνεται πως συνεχίζεται και τώρα.Εμείς δε συμφωνούμε και το καταγγέλλουμε. Ο ΟΑΕΔ δίνει πλασματικά στοιχεία και δεν ξέρουμε τον λόγο. Το εργατικό κέντρο δεν το αποδέχεται αυτό, όταν μόνο το καλοκαίρι έχουν κλείσει τρία εργοστάσια στην ΒΙΠΕ. Για ποια αύξηση εργασίας μιλάνε; Εδώ κλείνουν επιχειρήσεις και ο κόσμος απολύεται».

Ο κ. Μαγαλιός έκανε αναφέρθηκε και στους εργαζομένους τόσο της ΕΑΣ Ροδόπης όσο και της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που εδώ και μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασία ζητώντας τα δεδουλευμένα τους ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν είναι εργασία.

Δυστυχώς οι ελπίδες για την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας λιγοστεύουν και το μέλλον της Ροδόπης διαγράφεται δυσοίωνο και σε αυτό συνηγορούν τόσο το εργατικό κέντρο Ν. Ροδόπης όσο και το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι δύσκολος ο χειμώνας. Εκτιμούμαι ότι πολλοί συνάδελφοι μας θα χάσουν τη δουλειά τους τόσο εμείς όσο και το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ» τόνισε ο κ. Μαγαλιός ενώ τα νοικοκυριά αναμένεται να επιβαρυνθούν ακόμα παραπάνω με την αύξηση της τιμής ρεύματος και τις ανατιμήσεις των αγαθών.

 
Πηγή:  http://www.eleftherovima.gr/