Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Νέες επιτυχίες για τους θρακιώτες παραολυμπιονίκες

Στο Αϊντόβεν της Ολλανδίας βρίσκονται ο κομοτηναίος Αλεξ Ταξιλδάρης και η ξανθιώτισσα Σεμιχά Ριζάογλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία, από όπου ήρθε και το πρώτο ελληνικό μετάλλιο. Τι έκαναν στην πρεμιέρα των αγώνων τους;



Στην Ολλανδία βρίσκονται ο κομοτηναίος παραολυμπιονίκης της Αθήνας Αλεξ Ταξιλδάρης και η ξανθιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σεμιχά Ριζάογλου, που μετέχουν στην 24μελή αποστολή της ελληνικής εθνικής ομάδας που μετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία. Η διοργάνωση, που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν και θα ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα: ένα μετάλλιο.

Αυτός που το κατέκτησε ήταν ο Χρήστος Ταμπαξής στα 50μ. ελεύθερο ανδρών (κατηγορία S1). Το χρώμα του μεταλλίου είναι ασημένιο, καθώς ο Ταμπαξής αναδείχθηκε δεύτερος επιτυγχάνοντας χρόνο 1:21.45. Στο ίδιο αγώνισμα ο Άλεξ Ταξιλδάρης ήρθε πέμπτος με 1:52.04, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην τέταρτη θέση βρέθηκε ένας ακόμα έλληνας αθλητής, ο Ανδρέας Κατσαρός. Οι τρεις στους πρώτους πέντε δηλαδή ήταν Έλληνες.

Θρακιώτικη συμμετοχή στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος είχαμε και με την Σεμιχά Ριζάογλου, η οποία αναδείχθηκε έβδομη στα 50μ. ελεύθερο γυναικών της κατηγορίας S3. Υπενθυμίζεται ότι η ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια της κολύμβησης, που προέρχεται από τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας, είχε αναδειχθεί πέρυσι κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία στο δημοψήφισμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχηγός στην 24μελή ελληνική αποστολή στο Αϊντχόβεν είναι ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ την ομάδα συνοδεύουν στην Ολλανδία και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιάννης Αλεξάκης και Γιάννης Μαχίλης. Τις επόμενες μέρες αναμένουμε και νέες επιτυχίες και (γιατί όχι;) θρακιώτικα μετάλλια!!!


Πηγή: http://www.thrakisport.gr/