Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Δύο συναυλίες την ίδια ώρα στην ίδια πόλη απόψε

Πως τα κατάφεραν έτσι; Γνωστό στέκι της Ξάνθης φέρνει τους Émigré απόψε αλλά την ίδια ώρα θα τραγουδά και κορυφαίος τούρκος καλλιτέχνης στο γήπεδο του ΑΟΞ. Προφανώς για να πάνε οι χριστιανοί στη μία εκδήλωση και οι μουσουλμάνοι στην άλλη, αλλά οι απορίες είναι πολλές...





Μια διαφορετική βραδιά υπόσχεται σήμερα το Κυβερνείο Ξάνθης με τους Εmigre Live. Το δημοφιλές συγκρότημα με τις γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, θα προσφέρει σήμερα μετά τις 10.00 το βράδυ, μια διαφορετική καλοκαιρινή νότα σε όλη τη «παραλία».

Ωστόσο για τις 9.00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί στο γήπεδο Α.Ο.Ξ. Ξάνθης συναυλία του διάσημου τούρκου τραγουδιστή Φερχάτ Γκιοτσέρ, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε συνεργασία με την Τουρκική Κρατική Τηλεόραση (TRT). Μάλιστα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα απαγορεύοντας την κυκλοφορία, την στάση και την στάθμευση στους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Προφανώς κάποιοι επιμένουν στους διαχωρισμούς και θέλουν στη μία συναυλία να πάνε μόνο οι μουσουλμάνοι, όπως εμμέσως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, και στην άλλη μόνο οι χριστιανοί. Και επειδή πολλοί χριστιανοί έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται να πάνε στο γήπεδο του ΑΟΞ καθώς είναι αμφίβολο αν ξέρουν τι εστί Γκιοτσέρ, μάλλον η ζημιά γίνεται για τον ιδιώτη που φέρνει τους Émigré, εκτός και αν καθυστερήσουν εκείνη την δική τους έναρξη για κάνα δίωρο.

Με την ευκαιρία πάντως, λιγάκι περίεργο δεν φαίνεται να διοργανώνεται συναυλία κορυφαίου τούρκου καλλιτέχνη με δωρεάν εισιτήριο; Τα έξοδά του ποιος τα πληρώνει; Έχει τόσα χρήματα ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας και αν ναι, από πού; Ή τα βάζει το TRT, κι αν ναι, γιατί; Τι δουλειά έχει να διοργανώνει συναυλία το τουρκικό κρατικό δίκτυο στην Ελλάδα; Και με την ευκαιρία, επειδή το στάδιο είναι δημοτικό, ποιος έδωσε την άδεια για την συναυλία και με ποιο αντάλλαγμα; Ρώτησε τον... άλλον συνάδελφό του, στον οποίο θα κάνει ζημιά; Απλά ερωτήματα...