Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόστιμο 120.000 σε μειονοτική εφημερίδα για τη Χαρά Νικοπούλου

Θεωρήθηκε ότι έκανε συκοφαντηκή δυσφήμιση στην δασκάλα του Μεγάλου Δερείου

Στην Κομοτηνή η δασκάλα την Τετάρτη για την αγωγή της κατά της "Γκιουντέμ"
                         ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





Στη Κομοτηνή βρέθηκε την Τετάρτη (22/9) η ατρόμητη δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, προκειμένου να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε εναντίον της εφημερίδας «Γκιουντέμ» για ηθική βλάβη εξαιτίας ενός συκοφαντικού δημοσιεύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης φάνηκε ακόμη μια φορά η προκλητική συμπεριφορά της δημοσιογράφου που έγραψε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα αφού δεν εκφράστηκε στο ελάχιστο η βούληση της να ζητήσει συγνώμη ενώ αντίθετα ισχυρίστηκε ότι όσα αναφέρθηκαν στο σχόλιο της ηταν αληθινά και προέρχονταν από σχετική αναφορά σε κάποια ιστοσελίδα.

Αυτό βέβαια δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της και αναμένεται να καταδικαστεί όπως έγινε και με άλλη εφημερίδα που δημοσίευσε παρόμοια συκοφαντικά σχόλια. Να θυμίσουμε ότι παρόμοιες αγωγές κατέθεσε και κατά των εφημερίδων «Μπιρλίκ» και «Μιλιέτ».

Ο δημοσιογράφος της «Μπιρλίκ» όμως ζήτησε συγνώμη από τη Χαρά Νικοπούλου, αποκατέστησε την αλήθεια με σχετικό δημοσίευμα και η υπόθεση έληξε αφού η αιτούσα απέσυρε την αγωγή, όμως ο συντάκτης της «Μιλιέτ» συνέχισε να έχει την ίδια προκλητική συμπεριφορά οπότε το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 120.000 ευρώ.

Η απόφαση για την σημερινή δίκη θα εκδοθεί σε δύο μήνες ενώ η απόφαση για την άλλη καταδικασθείσα εφημερίδα δεν καθαρογράφηκε ακόμη.

 
Πηγή:  http://fonirodopis.gr/