Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΤΕΦΑΑ θα μάθει τους Κομοτηναίους να χορεύουν

Ιδρύθηκε Ακαδημία Χορού υπό την επίβλεψη του Βασίλη Σερμπέζη, που δίνει την ευκαιρία  στους πολίτες να χορέψουν και να γυμναστούν και στους φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση...

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ανοιχτή στους πολίτες της Κομοτηνής είναι η νέα ακαδημία χορού που εγκαινίασε το ΤΕΦΑΑ, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή και υπεύθυνου υποτομέα χορών στο τμήμα Βασίλη Σερμπέζη. Το τμήμα του ΔΠΘ κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο για διασύνδεση της τοπικής κοινωνίας με το πανεπιστήμιο, δημιούργησε την ακαδημία χορού με μαθήματα για μαθητές, νέους και ενήλικες. Πρωταγωνιστής αυτής της προσπάθειας ο αθλητικός σύλλογος Δημοκρίτειο, που δραστηριοποιείται τα 8 τελευταία χρόνια στην περιοχή της Κομοτηνής αλλά και του νομού μας, υπερασπίζοντας αθλήματα, ολυμπιακά μη διαδεδομένα και στηρίζοντας πολιτιστικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων. Στόχος του είναι η σύζευξη της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής με το τμήμα γυμναστικής και μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές των διαφόρων ειδικοτήτων να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.


Με βάση το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε η ακαδημία χορών, όπου οι διδάσκοντας θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν στους συμμετέχοντας την γνώση του σύγχρονου χορού, ευρωπαϊκού χορού λάτιν αλλά και του παραδοσιακού χορού. Δεν είναι ανταγωνιστική η προσπάθεια μας με κανέναν άλλο σύλλογο μέσα στην πόλη, προσφέρουμε πολιτισμό, διέξοδο και στηρίζουμε τις προσπάθειες των νέων συναδέλφων, των νέων φοιτητών», ανέφερε ο Γιώργος Μαυρίδης, λέκτορας του ΤΕΦΑΑ και γενικός γραμματέας του συλλόγου Α.Σ. Δημοκρίτειο. Την νεοϊδρυθείσα ακαδημία χορού χαιρέτισε θετικά εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ο Γιώργος Κώστας αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων, αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ και μέλος στον Α.Σ. Δημοκρίτειο, λέγοντας «προσπαθούμε να διαδώσουμε αθλήματα ολυμπιακά και μη, τα οποία δεν έχουν αν θέλετε παράδοση στην πόλη της Κομοτηνής. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να δώσουμε διεξόδους στους φοιτητές αλλά και στους ανθρώπους που ζουν στην πόλη μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες».


Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην αίθουσα χορού. Όπως έγινε γνωστό από τον επιβλέποντα καθηγητή Βασίλη Σερπέζη θα προσφέρονται μαθήματα παραδοσιακού χορού σε τμήματα αρχαρίων, μεσαίων, προχωρημένων για μαθητές, φοιτητές, νέους και ενήλικες, ειδικά προγράμματα ρυθμικής κινητικής προπαρασκευής για παιδιά της α΄και β΄τάξης δημοτικοί, μοντέρνος και σύγχρονος χορός, ευρωπαϊκοί και λάτιν χοροί. Ο σχεδιασμός και η διδασκαλία των μαθημάτων οργανώνονται σε ετήσια προγράμματα διαφορετικά για κάθε ομάδα και κάθε τάξη μαθητών. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 27 Σεπτεμβρίου και θα διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα http://asdimokritio.phyed.duth.gr.



Πηγή:  http://www.xronos.gr/