Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Και η "Ελευθεροτυπία" έγραψε για την Μουσταφάογλου

Δεν ήταν μόνο το "Έθνος" που σχολίασε τις εξελίξεις με τον μειονοτικό συνδυασμό στην Κομοτηνή

Το διορθώνουμε και αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...




Καθαρόαιμος μειονοτικός συνδυασμός, με την επωνυμία «Πρώτο βήμα για την Ισότητα» και επικεφαλής τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρόκειται να διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής.


Η Μουσταφάογλου είναι αντινομάρχης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη και είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος (στη 16η θέση) για τις ευρωεκλογές του 2009.

Στην παρουσίαση του συνδυασμού της, χθες βράδυ, είχε στο πλευρό της τον ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, τον Σαμή Τοραμάν, πρόεδρο της «Ενωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», και τον Μουσταφά Αλιτσαβούς, πρόεδρο του DEP (κόμμα που ίδρυσε ο αποθανών Αχμέτ Σαδίκ). Επίσης, το «παρών» έδωσαν επιστήμονες από τη μειονότητα, πρώην δήμαρχοι, νυν κοινοτάρχες, υποψήφιοι βουλευτές των τελευταίων εκλογών, νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Στον χαιρετισμό της, η Μουσταφάογλου μίλησε για κίνηση «που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει τους πολίτες», ενώ παράλληλα έκανε άνοιγμα σ' όλους να συστρατευθούν στο σχήμα.

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, ανάλογη κίνηση αναμένεται και στον Δήμο Ξάνθης, όπως άλλωστε είχε γίνει και στις δημοτικές εκλογές του 2006. Στον Δήμο Κομοτηνής είναι η πρώτη φορά που η μειονότητα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της με ανεξάρτητο συνδυασμό.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/