Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Πως βλέπει το Ελεύθερο Βήμα την κάθοδο Μουσταφάογλου

Η εφημερίδα της Κομοτηνής με έναν χλιαρό τίτλο κάνει λόγο για "έκτο συνδυασμό" στον Δήμο Κομοτηνής και αναφέρεται αναλυτικά στο βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου

                                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ...



Θέλοντας να προκαταβάλει και να πιάσει εξ απήνης, τους χριστιανούς δημοσιογράφους, η νυν αντινομάρχης Ροδόπης και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠαΣοΚ, η νύφη του αγαπημένου βουλευτή του ΠαΣοΚ Ροδόπης Αχμέτ Μεχμέτ αλλά προπάντων η εκλεκτή του πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου ανακοίνωσε χθες την υποψηφιότητα της για το Δήμο Κομοτηνής έχοντας εκ δεξιών τον ψευδομουφτή Ξάνθης και πρόεδρο της Συμβουλευτικής της Μειονότητας Αχμέτ Μετέ και εξ αριστερών τον πρόεδρο της Ένωσης «Τούρκων» Δασκάλων Σαμί Τοραμάν και τον πρόεδρο του κόμματος «Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης» (D.E.P.) Μουσταφά Αλή Τσαούς.


Η πρόσκληση που ήρθε στη εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» έκανε λόγο για συνέντευξη τύπου η οποία όμως τελικά μετατράπηκε σε παρουσίαση συνδυασμού ενώ ερωτήσεις δεν έγιναν δεκτές.

Οι παρακαθήμενοι της Σ. Μουσταφάογλου προλόγισαν στην Τουρκική γλώσσα, χωρίς μετάφραση και μόνο η υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο Κομοτηνής, έκανε τον κόπο, αφού πρώτα μίλησε και αυτή στην Τουρκική, να μεταφράσει την ανακοίνωση του συνδυασμού της.

Το σκηνικό ήταν πολύ καλά οργανωμένο από αυτούς που κατευθύνουν τους θερμοκέφαλους και βέβαια εννοούμε το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.Ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος δεν ήταν παρών όμως εκεί ήταν δικοί του άνθρωποι.

Η υποψήφια Δήμαρχος από τη μειονότητα, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τη στηρίζουν, ανέπτυξε την αίολη, άνευ πολιτικού λόγου, επιχειρηματολογία της λέγοντας, μεταξύ άλλων «τα τελευταία χρόνια ακούγεται συχνά η φράση ότι έχουμε αποκτήσει τα δικαιώματά μας ως πολίτες αυτής της χώρας, που είναι η πατρίδα μας.

Εμένα και τους συνεργάτες μου αυτό δεν μας ικανοποιεί. Σε κάθε δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να απολαμβάνει κάθε πολίτης ίσα δικαιώματα; Αυτό δεν είναι αυτονόητο; Γιατί τότε κάθε φορά που καλυτερεύουν κάποια πράγματα κάνουμε λόγο για πράγματα που είναι αυτονόητα; Γιατί τα μπερδεύουμε με τα μειονοτικά δικαιώματά μας».


Η Σ.Μουσταφάγλου προτρέπει «το λαό της» να μη στρίψει αριστερά και δεξιά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να αποφασίσει με την ψήφο του για τη θέση «της Τουρκικής Μειονότητας».

«Όπως γνωρίζετε, πλησιάζουν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Το σχέδιο Καλλικράτης άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στη ζωή μας. Στον καινούργιο αυτό τρόπο διακυβέρνησης ποια θα έπρεπε να είναι η θέση της Τουρκικής Μειονότητας; Αυτό θα το αποφασίσει ο λαός μας με την ψήφο του. Όπως αγωνιζόμαστε σε άλλους τομείς καθημερινά τώρα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να πούμε ότι είμαστε και εμείς εδώ. Χωρίς να στρίψουμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά».


Τέλος απευθύνει πρόσκληση σε όλους ανεξαιρέτως, «χωρίς διαχωρισμούς», «για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής» ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι «ο λαός της» θα γιορτάσει τη «δεύτερη βδομάδα διπλή γιορτή μαζί με το Κουρμπάν Μπαϊράμ».


Στη παρουσίαση του συνδυασμού παραβρέθηκαν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, το μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ριτβάν, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοτζά κ.α.
 
 
Πηγή:  http://www.eleftherovima.gr/