Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Παραίτηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Τι σχέση έχει αυτή με την επίμαχη ανακοίνωση του Συλλόγου;
Τι μέλλει γεννέσθαι στον Ε.Σ. ;  Ποιος θα τον διαδεχθεί;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ και ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Πριν την έκδοση της επίμαχης ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης είχε ανακοινώσει στα μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Γ. Αλεξιάδης την επιθυμία του ν’ αποχωρήσει απ’ το τιμόνι του Συλλόγου, αφήνοντας στην κρίση των υπολοίπων μελών την έκδοσή της.


Την Πέμπτη το βράδυ ανακοίνωσε επισήμως αυτό που σε ιδιωτικές συζητήσεις κατέθετε εδώ και μήνες ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Γ. Αλεξιάδης, την επιθυμία του να παραιτηθεί απ’ τη θέση του Προέδρου για λόγους πρωτίστως επαγγελματικούς.

Απ’ την άνοιξη ακόμη είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για την παραμονή του στη θέση του Προέδρου ο Γ. Αλεξιάδης όπως μπορούμε να βεβαιώσουμε και κάποιοι εξ ημών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αφού όπως είχε αναφέρει, πολλά καρπούζια δε χωράνε στην ίδια μασχάλη, ειδικά με την διαμορφούμενη κατάσταση της αγοράς που την αντιμετωπίζει κι ο ίδιος ως ενεργός επαγγελματίας της Ξάνθης.

Ωστόσο, κατόπιν και πιέσεων από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, είχε αποφασίσει να δηλώσει επισήμως την απόφασή του μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό έγινε όπως ο ίδιος μας ενημερώνει, την περασμένη Πέμπτη, πριν την ημερομηνία έκδοσης της επίμαχης ανακοίνωσης σχετικά με την μετακίνηση δημοτών με έξοδα του Δήμου Τοπείρου στο παζάρι της Κεσσάνης Τουρκίας.

Συγκεκριμένα για το θέμα ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για την έκδοση ή μη, ο ίδιος άφησε στην κρίση τους τι πρέπει να γίνει και δεν συμμετείχε στην απόφαση. Με τον τρόπο αυτό ο τέως Πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι καμιά σχέση δεν είχε η ανακοίνωση με την παραίτησή του όπως κάποιοι εντέχνως θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη.



Εκλογή απ’ το υπάρχων Δ.Σ.

Οι διαδικασίες βάσει του καταστατικού του Συλλόγου, προβλέπουν ότι τη θέση προς το παρόν αναλαμβάνει ο Α’ Αντιπρόεδρος Ν. Τσάβας ο οποίος τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να εκλεγεί απ’ τα μέλη του ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Η αλλαγή στη νοοτροπία και ειδικά στην παρουσία ενός τόσο σημαντικού συνδικαλιστικού οργάνου, ειδικά τις δύσκολες μέρες που καλούνται ν’ αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα οι επαγγελματίες μέλη του, μετά την εκλογή του συγκεκριμένου Δ.Σ. και την ανάδειξη του Γ. Αλεξιάδη ως Προέδρου, ήταν εμφανής κι έγινε αποδεικτή με ενθουσιασμό τόσο απ’ τα μέλη όσο κι απ’ την κοινωνία της Ξάνθης. Οι πρωτοπόρες ιδέες που υλοποιήθηκαν όπως η εκδήλωση στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης αλλά και η συμμετοχή σε όργανα όπως το Επιμελητήριο, άνοιξαν νέους ορίζοντες για τον Σύλλογο που είναι απαραίτητο να συνεχιστούν, ειδικά τον δύσκολο χειμώνα που έπεται.

Σε τέτοια όργανα, μικρών πόλεων όπως η Ξάνθη, μόνο φθορά και προβλήματα θα δημιουργούσε η οποιαδήποτε διάθεση δημιουργίας ομάδων μεταξύ των μελών του Δ.Σ. που θα πλήγωναν την εικόνα του οργάνου. Οι στόχοι είναι κοινοί κι έτσι απαιτούν και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ενώ ο τρόπος υλοποίησης των σχεδίων, μπορεί με συζήτηση και ειλικρινή διάθεση απ’ όλους, να βρεθεί σε κάθε περίπτωση χωρίς να φτάνουν στα άκρα οι όποιες αντιρρήσεις των νέων με τους παλαιότερους.

Άλλωστε αυτή η ‘σύγκρουση’ του παλιού με το νέο παρουσιάζεται σε όλα τα παρόμοια όργανα εκπροσώπησης επαγγελματιών και μπορεί, όπως έχει επανειλημμένως αποδειχθεί και σε μεγαλύτερες πόλεις, να καταστεί ένας παραγωγικός τρόπος λειτουργίας του Συλλόγου, προς όφελος των μελών του.

 
Πηγή:  http://www.xanthionline.com/